Tuorein sisältö

Sveitsin viisuehdokkaissa riittää ihmettelemistä

12.10.2011 klo 00.27 | Luettu: 1328 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sveitsin ranskan- ja italiankieliset tv- ja radioyhtiöt karsivat jo kappaleita Sveitsin euroviisufinaaliin. Mukana on Suomenkin euroviisukarsinnassa kilpaillut artisti.

Sveitsin ranskankielinen tv- ja radioyhtiö RTS valitsee ehdokkaansa Sveitsin euroviisufinaaliin kahdessa vaiheessa. Yhtiön verkkosivuilla on kuunneltavissa (eurosong.rts.ch) kaikkiaan 27 kappaletta, joista 20. lokakuuta asti jatkuvan nettiäänestyksen perusteella kymmenen suosituinta etenee radiossa järjestettävään esikarsintaan. Radion esikarsinnan kolme parasta pääsee mukaan Sveitsin euroviisufinaaliin RTS:n ehdokkaina.

Italiankielisen tv- ja radioyhtiön RSI:n raati on jo valinnut viisi kappaletta omaan esikarsintaansa. Lisäksi RSI kelpuuttaa esikarsintaan kaksi laulua yleisöäänestyksen perusteella. Kaikki RSI:n euroviisuehdokkaat ovat kuunneltavissa yhtiön verkkosivuilla (www.rsi.ch/eurosong). RSI:llä on kaksi paikkaa Sveitsin euroviisufinaalissa ja nuo paikat täytetään 8. marraskuuta järjestettävässä esikarsinnassa.

Italiankielisen RSI:n ehdokkaina ovat mm. vuoden 1997 Sveitsin edustaja Barbara Berta ja vuonna 2007 Suomen euroviisukarsinnoissa esiintynyt Flavio Cristilli.

Sveitsin edustaja Bakun Euroviisuihin valitaan Kreuzlingenissa 10. joulukuuta. Ranskan- ja italiankielisten yhtiöiden ehdokkaiden lisäksi mukana on kolme kappaletta saksankieliseltä SF:ltä (www.eurovisionplattform.sf.tv/videos). Nettiäänestyksen ja asiantuntijaraadin äänestyksen perusteella finaaliin pääsee lisäksi kuusi kappaletta.

(Lähde YLE/Euroviisut)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sandra Bullockista k... Rähinä Records löysi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova