Tuorein sisältö

Ice Cream Sandwich on vihdoin täällä

19.10.2011 klo 11.30 | Luettu: 1965 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala


Google on vihdoin paljastanut uusimman Android 4.0 -käyttöjärjestelmänsä salat. Ice Cream Sandwich -nimellä tunnetun käyttöjärjestelmän julkaisu tapahtui lähes samaan aikaan Samsungin uusimman Galaxy Nexus -älypuhelimen kanssa, josta tuli siten myös ensimmäinen julkaistu Android 4.0 -puhelin.
Samsung Galaxy Nexus


Ice Cream Sandwich on ensimmäinen Android-käyttöjärjestelmä, joka ottaa huomioon sekä puhelimet että taulutietokoneet. Sama trendi on nähtävissä myös Microsoftin kehittelemässä Windows 8 -käyttöjärjestelmässä. Googlen mukaan Ice Cream Sandwich tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia, mutta pääpaino on kuitenkin käyttöjärjestelmän ominaisuuksien ja toimivuuden parantamisessa.

Varsinaisiin uudistuksiin lukeutuu muun muassa uudistunut Roboto-kirjasintyyppi, joka on erityisesti suunniteltu yleistyville 720p-näytöille. Käyttöjärjestelmän päänapit on nyt myös integroitu suoraan kosketusnäytölle, jolloinka ne voivat kääntyä laitteen asennon mukana. Näppäimien integroinnin myötä näytön pinta-ala voidaan tehdä suuremmaksi, kun fyysisille napeille ei ole välttämätöntä tarvetta. Muutoksia on tehty myös esimerkiksi widgetien ja kansioiden hallintaan sekä Android-näppäimistöön. Yhtenä mielenkiintoisena uutena mahdollisuutena on kasvojen tunnistukseen perustuva SIM-lukituksen poisto, joka hyödyntää puhelimen videopuhelukameraa käyttäjän tunnistamisessa.

Ice Cream Sandwichin tuki yhä useammille mobiililaitteille laajentanee sen suosiota sovelluskehittäjien ja sisällöntuottajien keskuudessa, mikä puolestaan antaa Androidille yhä paremman markkina-aseman.

Asiasta uutisoi Ubergizmo.V2.fi | Samuel Kohtala
< Rasmuksen Lauri vira... Ruisrockin järjestäv... >

Keskustelut (3 viestiä)

Nerpa

19.10.2011 klo 17.46

"Samsung on vihdoin paljastanut uusimman Android 4.0 -käyttöjärjestelmänsä salat"

Siis google on.
asdasdg

19.10.2011 klo 18.16

Kiviäkin kiinnostaa.
Cyborg

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.04.2007

20.10.2011 klo 11.47

Nerpa kirjoitti:

Siis google on.


Kiitoksia, lapsus korjattu.

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova