Tuorein sisältö

Ghost Rider ajoi ojaan Yhdysvalloissa

20.02.2012 klo 18.53 | Luettu: 4796 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viikonloppuna Yhdysvalloissa kauhutoimintaleffa Ghost Rider: Spirit of Vengeance ja toimintakomedia Keinoja kaihtamatta yrittivät ottaa johdon markkinoilla, mutta aiemmat yllätyshitit Turvatalo ja The Vow pitivät pintansa. Elokuvavuosi on jatkunut kiireisenä. Vaikka Ghost Rider 2 teki puolet pienemmän avauksen kuin edeltäjänsä, se myös tehtiin puolet pienemmällä budjetilla, joten kenties silläkään ei hätää ole.

Ghost Rider oli katsotuin uutuus. Useampi kriitikko on kutsunut tekelettä katsomiskelvottomaksi. Nicolas Cage häröilee sankarillisena demonina. Crank-elokuvista vastannut ohjaajapari Neveldine/Taylor yrittää kaikenmoista kummaa kuvakulmaa ja muuta, mutta kriitikot ovat haukotelleet. Leffa yrittää niin kovasti olla kritisoitua edeltäjäänsä oudompi ja erikoisempi, että kriitikoiden makuun se on jäänyt teennäiseksi.

Keinoja kaihtamatta ei pistä paremmaksi ainakaan luontevuuden saralla. Chris Pine ja Tom Hardy ovat agentteja, jotka tappelevat keskenään, koska he tykkäävät Reese Witherspoonista. Leffa tahtoo olla "hip" ja "cool", kuten tahtoo olla ohjaaja nimeltä McG, mutta kriitikoiden mukaan yritys on heikko. Romantiikkaa tai komediaa romanttisesta toimintakomediasta ei liikaa löydy. Toimintakin on ohjattu sekavasti.

Yhdysvaltoihin saapui viimein Studio Ghiblin animaatio Kätkijät. Amerikkalaiset eivät Ghiblin töistä juuri perusta lukuunottamatta kriitikoita, joista useimmat ovat ihastuneet tämänkin teoksen värikkäisiin kuviin ja rauhalliseen ja herkkään kerrontaan. Ihmisten tavaroita "lainaavasta" pikkuväestä on tehty amerikkalainenkin elokuva, joka ei sekään ollut suuri hitti 90-luvulla.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / (Viikonlopun tulos) / [Kokonaistulos]

1. Turvatalo (Safe House) (24,0 milj. $) [78,2 milj. $]
2. The Vow (23,6 milj. $) [85,5 milj. $]
3. Ghost Rider: Spirit of Vengeance (22,0 milj. $) [22,0 milj. $]
4. Matka 2: Salainen saari (Journey 2: The Mysterious Island) (20,1 milj. $) [53,2 milj. $] - arvostelu
5. Keinoja kaihtamatta (This Means War) (17,6 milj. $) [19,2 milj. $]
6. Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka 3D (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D) (7,9 milj. $) [33,7 milj. $] - arvostelu
7. Chronicle (7,5 milj. $) [51,0 milj. $]
8. The Woman in Black (6,6 milj. $) [45,3 milj. $]
9. Kätkijät (Kari-gurashi no Arietti) (6,4 milj. $) [6,4 milj. $] - arvostelu
10. The Grey (3,0 milj. $) [47,9 milj. $]

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saksalaisia vieraita... I Am Legend 2 tekeil... >

Keskustelut (1 viestiä)

mitä

20.02.2012 klo 20.03

Kyllä kun listaa katsoo meinaa itku päästä. Tähänkö on Hollywood tullut?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova