Tuorein sisältö

Ruisrockissa syödään jälleen laadukkaasti

13.06.2012 klo 11.30 | Luettu: 2192 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun Ruissalossa 6.-8. heinäkuuta juhlittava Ruisrock panostaa jälleen musiikin lisäksi laadukkaisiin ruoka- ja juomaelämyksiin ympäristön huomioiden.

Michelin-tähdillä palkittu keittiömestari Hans Välimäki tuo Ruissaloon Linnanmäen Kattila-ravintolamaailmaan huhtikuussa avatun Midhill-ravintolansa, jonka päätuote on hampurilainen. Luomun ja lähiruoan puolestapuhujana tunnetun Välimäen suunnittelemista herkuista nautitaan Ruisrockissa jo neljäntenä kesänä, aikaisempina vuosina alueella palvellut burgerkioski on noussut jo klassikoksi. Tänä kesänä Midhill tarjoaa Niittylavan ja Telttalavan läheisyydessä 200-paikkaisen nautiskelukeitaan.

- Harjoittelimme useamman vuoden muun muassa Ruisrockissa hamppareiden tekoa ja nyt alamme olemaan siinä mielestämme aika hyviä. Makumaailma burgereiden osalta on mielenkiintoinen ja toisin kuin luullaan, ne ovat varsin terveellistä syötävää; tuoretta sesonkiin perustuvaa ruokaa hyvien makujen ympäröimänä. Lisäksi tarjoilemme erilaisia pihvejä, joiden ehdottomana kinginä huseeraa kilon painoinen, vähintään 42 päivää riiputettu Porterhouse-pihvi. Tarjoilemme tämän lisäksi viime kesän varsinaista hittituotettamme Turusta, eli rapeaa kananpoikaa bearnaisekastikkeen kera. Kyytipojaksi vaikkapa joku hapokas valkoviini pienellä hedelmällä kruunaa rock-kinkereiden onnistumisen, sillä juhlinta sujuu paremmin hyvin syöneenä. Totta kai tarjonnastamme löytyy myös pari salaattia sekä muutamia erilaisia tapaksia huikopalaksi viinin kera tietenkin. Jälkiruokina Midhillin legendaarinen juustokakku tai mansikat valkosuklaalla huipentavat kinkerikokemuksen, Välimäki kertoo.

Ruisrockissa suuren suosion saavuttanut samppanjabaari laajeni viime vuonna kokonaiseksi viinialueeksi ja tänä kesänä laadukkaitta viinejä on tarjolla kaikilla alueen anniskelualueilla.

Muun muassa luomuviinejä ja ekosamppanjaa on saatavilla alueelta Cono Surin viini- ja samppanjabaarista. Festivaalin pääviinikumppani, chileläinen Cono Sur, on yksi maailman johtavista ympäristöystävällisistä viinintuottajista.

Juomavalikoima Ruisrockissa laajenee muutenkin entisestään, kun festivaalialueelle rakennetaan yhteistyössä Altian kanssa drinkkibaari sekä olutvalikoimaa laajennetaan Sinebrychoffin erikoisoluilla.

Festivaalilla voi nauttia myös muun muassa kahden Ruisrockin oman ravintolan, Ruisbistron ja Rantabistron ravintolatasoisesta ruoasta ja ilmapiiristä. Tarjolla on kotoisia herkkuja, kuten kylmäsavulohta, entercotea, punajuuripihviä ja mummon lihapullia...

Tämän vuoden uutuutena pikaisempaa purtavaa hampurilaisista makkaraherkkuihin tarjoavat Ruisrockin omat minibistrot, joiden myötä nälkä ei pääse yllättämään yhdelläkään anniskelualueella. Hakaniemen kauppahallista tutut Roiniset puolestaan tarjoaa Rantalavan anniskelualueella saksalaistyyppisiä herkkuja bratwursteista currywursteihin hapankaalin kera.

Ja onhan siellä myös musiikkia:

Perjantai:
Pulp (UK), Refused (SWE), Mustasch (SWE), Veronica Maggio (SWE), Flogging Molly (USA), Ewert And The Two Dragons (EST), Rival Sons (USA), Explosions In The Sky (USA), Black Twig, Burning Hearts, Disco Ensemble, Herra Ylppö & Ihmiset, Kauko Röyhkä & Narttu, Kuningasidea, Olavi Uusivirta, Pasa, The Rasmus, Von Hertzen Brothers

Lauantai:
Nightwish, The Cardigans (SWE), Santigold (USA), Michael Monroe, Moonface (CAN) with Siinai, Antero Lindgren, Apocalyptica, Children Of Bodom, Chisu, Fintelligens, GG Caravan, Huoratron, Notkea Rotta, Paleface & Räjähtävä Nyrkki, Pariisin Kevät, PMMP, Regina, Ruudolf & Karri Koira, Scandinavian Music Group, Stam1na, Stig, Stockers!

Sunnuntai:
Snoop Dogg (USA), Bloc Party (UK), The Mars Volta (USA), Suicidal Tendencies (USA), Jimmy Cliff (JAM), Two Door Cinema Club (UK), Metronomy (UK), Apulanta, Eppu Normaali, Elokuu, French Films, Gracias, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Lapko, Mikko Joensuu, Robin, Zebra & Snake


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pet Shop Boys sai va... Lisätietoja Brad Pit... >

Keskustelut (1 viestiä)

Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

13.06.2012 klo 14.58

Safkapuoli siel kyl oli kunnossa viime vuonnakin... Ainoa syy etten tämäkin vuonna paikalla käy on etäisyyden määrä suhteessa kiinnostaviin artisteihin. Niin, ja rahan puute...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova