Tuorein sisältö

Tuomas Holopainen -Anette on Nightwishille täysosuma

09.11.2007 klo 09.12 | Luettu: 10805 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nightwish-pomo Tuomas Holopainen on About Heavy Metal.comin haastattelussa hehkuttanut vokalisti Anette Olzonin erinomaisuutta ja massiivisen kiertueen yksityiskohtia.

- Anette on sopeutunut bändiin erittäin hyvin. Sanoimme uudelle jäsenelle, ettei hänellä ole mitään käsitystä mihin on lupautunut. Anette väitti ymmärtävänsä Nightwish-kiinnityksen tuoman paineen mutta hän tunnusti muutama päivä sitten minun olleen oikeassa. Anette ei voinut aavistaa bändistä syntyvän paineen määrää ja jatkuvaa kestoa. Kuitenkin hän nauttii tilanteesta täysillä. Se vie aikaa, mikä on ainoastaan luonnollista. Ymmärrän joidenkin tosifanien olevan kauhuissaan Anetten laulaessa vanhoja viisuja mutta mielestäni hän suoriutuu niistä hienosti. Halusimme alunperin jotain erilaista, emme etsineet Tarja-kloonia. Meillä ei kuitenkaan ollut hakuvaiheessa valmista muottia, johon laulajan tulisi sopia. Ainoa varma asia oli, ettemme halunneet toista klassisesti koulutettua oopperamaista ääntä. Meidän mielestämme oli aika siirtyä eteenpäin. Vaikeinta oli löytää henkilö, jolla olisi äänessään sama voima ja intohimo mutta joka kuulostaisi kuitenkin erilaiselta. Henkilökohtaisesti ajattelen Nightwishin saaneen lottovoiton Anetten myötä. Hänen äänensä on vahva, hänellä on tarinankertojan ääni. Eikä hän kuulosta yhtään Tarjalta, toteaa Tuomas Holopainen.

Pohjois-Amerikan kiertue saa jatkoa ensi keväänä ja vielä loppuvuodesta 08. Kiertue jatkuu pitkälle vuoden 2009 puolelle, vaikkakin keikkatahti hidastuu 09:n puolella.

- Homma etenee jaksoittain, joten olemme kiertueella 4 tai 5 viikkoa ja sitten taas kotona. Pitää aina muistaa, että bändissä on kolme lapsiperheellistä henkilöä, joten perheet pitää ottaa huomioon. Bändi ei mene perheen edelle.







V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tommy Lee ulos Mötle... Michael Jackson tied... >

Keskustelut (6 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

09.11.2007 klo 20.48

Ei minusta kyllä lähellekkään täysosuma. Ihan hyvähän ääni Anettella on, mutta ei minusta mikään täydellinen Nighwishille. Genre muuttui oopperahevista pop-heviin ja lienee makuasia onko se hyvä asia. Anetten ääni ei myöskään taivu hirveän hyvin vanhoihin biiseihin, vaikka uuden laulajan piti pystyä laulamaan nämäkin täydellisesti.

No onneksi Turunen ei ole hylännyt oopperaheviä ja täyttää tätä aukkoa uudella levyllään. I walk alone -kipale tuo mieleen vanhan kunnon Nightwishin. Voi olla ihan hyväkin muutos Nightwishin uusi laulaja, sekä Tarjan sooloura. Kummaltakin on tullut loistavia biisejä.
lainaa
ookoo

09.11.2007 klo 20.59

Uusi levy oli ok, mutta ei yllä lähelläkään Once-kiekon tasoa
lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

09.11.2007 klo 21.47

Puhdasta purkkapoppia.
Entinen Nightwish apinointi Within Temptation on mennyt ohitse ja Yöunelma kolkuttelee Evanescencen meininkiä.
En tykkää yhtään.
Hyvännäköinen kieltämättä.
lainaa
Iiwenna

09.11.2007 klo 21.55

Ihmettelen miten IWA:sta muka voi tulla mieleen Nightwish. Laulaahan Tarja siinä, mutta eipä hän kuulosta aivan siltä miltä hän Nightwishissa parhaimmillaan kuulosti. Meinaan siis tässä että hän oli parhaimmillaan klassisesti laulaessaan esimerkiksi Wishmasterilla, mutta eipä hän kuulosta nyt klassisesti laulaessaankaan entiseltä Tarjalta, johon ihastuin. Muutenkin tönköt sanat ja sävellyksen yksinkertaisuus erottavat sen NW:stä.
Ja eipä tuo IWA kyllä mitään heviä oo nähnytkään. *rolling eyes*
Ja Once ei muuten ollut OOPPERAheviä, eikä Century Childikaan.

Ja henkilökohtaisesti minä en pidä Oncea lähellekään mestariteoksena NW-mittapuulla, ihan liikaa hypetetty levy on kyseessä. DPP on tuonut sitä alkuperäistä fiilistä takaisin musiikkiin ja olen vallan rakastunut levyyn. Mitä tulee Anetteen, pidän hänestä laulamassa sekä uusia että vanhoja kappaleita. Ainoastaan Wishmaster on sellainen, jonka olisin itse hylännyt. Tosin eipä se ole suosikkibiisejäkään, joten ei haittaa.

Ja mielestäni jos bändi sanoo, että hän oli täysosuma silloin hän oli täysosuma. Me vain päätämme, että pidämmekö vaiko emme.
lainaa
Topi

11.11.2007 klo 19.43

Kyllä, samaa mieltä. Iwa on sävellyksellisesti niin pohjamutaa jos vartaan aletaan ettei voi samana päivänä puhua. Tarjassa oli hyvät puolensa kuten on myös Anetessa. Tarjassahan ärsytti vaan suunnattomasti sen asenne ja se että esim.
loppuunmyydyn Oslon keikan voi perua jotta pääsee leffaan kavereiden kanssa. Ja sehän piittasi vitut hevistä, sitä ei kannata unohtaa. Ja kehtaa vielä laulaa nw:n biisejä keikoillaan, kun ei omia ole......
lainaa
nina

05.12.2007 klo 12.31

Topi kirjoitti:
Kyllä, samaa mieltä. Iwa on sävellyksellisesti niin pohjamutaa jos vartaan aletaan ettei voi samana päivänä puhua. Tarjassa oli hyvät puolensa kuten on myös Anetessa. Tarjassahan ärsytti vaan suunnattomasti sen asenne ja se että esim.
loppuunmyydyn Oslon keikan voi perua jotta pääsee leffaan kavereiden kanssa. Ja sehän piittasi vitut hevistä, sitä ei kannata unohtaa. Ja kehtaa vielä laulaa nw:n biisejä keikoillaan, kun ei omia ole......
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova