Tuorein sisältö

Yhdysvallat määrittelee Huawein ja ZTE:n turvallisuusuhiksi

08.10.2012 klo 16.44 | Luettu: 1274 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen

Yhdysvaltojen kongressin vuoden kestäneen tutkimuksen päätösraportissa kerrotaan, että yhteistyö kiinalaisyhtiöiden Huawein ja ZTE:n kanssa on turvallisuusriski Yhdysvalloille. Raportin mukaan yhtiöihin ei voi luottaa, sillä ne eivät ole pystyneet vakuuttavasti todistamaan olevansa täysin riippumattomia Kiinan hallinnosta.

Kongressin tutkimus väittää, että Kiina voisi yrittää yhtiöiden välityksellä urkkia Yhdysvaltojen talouteen ja armeijaan liittyviä tietoja sekä istuttaa haittaohjelmia maan sisäisiin järjestelmiin. Raportti linjaa, ettei Yhdysvaltojen tule missään tapauksessa käyttää kiinalaisyritysten laitteita, sovelluksia tai palveluita omien järjestelmiensä yhteydessä. Siinä myös kehotetaan yksityisen sektorin yrityksiä harkitsemaan kahdesti, ennen kuin ne ryhtyvät yhteistyöhön Huawein tai ZTE:n kanssa.

Samanlaisista syistä Australian hallitus kielsi keväällä 2012 Huawein osallistumisen kansallisen laajakaistaverkon rakentamiseen. Sekä Huawei että ZTE ovat kiistäneet olevansa minkäänlaisessa yhteydessä Kiinan hallinnon kanssa ja painottavat olevansa poliittisesti sitoutumattomia.

Lue koko juttu täältä.

V2.fi | Veera Rouvinen
< Suomessa vahdataan l... Apple iPhone 5:n kuv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova