Tuorein sisältö

Warner Bros. voitti oikeustaistelun Teräsmiehestä

18.10.2012 klo 21.25 | Luettu: 2513 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Warner Bros. on sotinut oikeudessa Teräsmiehen toisen luojan Joe Shusterin perijöitä vastaan. Teräsmies on Warnerin omistaman DC:n tärkeimpiä supersankareita. Shusterin perijät ovat yrittäneet saada omistukseensa osan hahmoon liittyvistä oikeuksista.

Juttu on erittäin monimutkainen. Oikeuden päätös on yksinkertaistettuna se, että Shusterin perikunta ei voi lopettaa sopimusta, jonka perikunta ja DC allekirjoittivat 20 vuotta sitten.

Asiasta on puhuttu paljon vuosien varrella. Ensi vuoden Teräsmies-elokuva Man of Steel saapuu teattereihin periaatteessa viime tingassa. Jos oikeus olisi päättänyt toisin, Warnerilla olisi jatkossakin ollut oikeus tehdä aivan normaaleja jatko-osia Man of Steelille. Uuden Teräsmies-elokuvasarjan aloittaminen olisi ollut vaikeaa, koska Warner ei olisi enää saanut käyttää mm. Teräsmiehen pukua.

Teräsmies-oikeuksista tapeltiin oikeudessa jo aikanaan, kun hahmo oli nuori. Osa faneista saattaa olla alkuperäisten tekijöiden puolella, mutta toisaalta alkuperäisillä tekijöillä ei ole juuri mitään tekemistä kaikkien tunteman jalon ja oikeudenmukaisen Teräsmiehen kanssa, jonka DC on vuosikymmenien saatossa rakentanut.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jope Ruonansuulta Ve... Stephen Kingin Kauhu... >

Keskustelut (1 viestiä)

fjewprkepwork

19.10.2012 klo 14.43

eihän siinä ole mitään järkeä että perilliset voisivat vaikuttaa joskus ennen heitä tehtyihin päätöksiin
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova