Tuorein sisältö

Android-sovelluksissa pahoja turvallisuusvajeita

24.10.2012 klo 15.00 | Luettu: 2621 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen


Hannoverin Leibniz-yliopiston ja Philipps University of Marburgin tutkijat ovat löytäneet Google Play -kaupasta ladatuista sovelluksista vakavia haavoittuvuuksia. Tutkijat latasivat yli 13 500 suosittua Android-käyttöjärjestelmälle kehitetty sovellusta, joista 8 prosenttia ei läpäissyt tutkijoiden turvallisuustestiä.

Tutkijat loivat koetilanteessa asetelman, jossa langattoman yhteyden ja erityisen hyökkäystyökalun avulla vakoiltiin sovellusten kautta kulkevaa tietoa. Haavoittuvien sovellusten kautta saatiin ongittua muun muassa sisäänkirjautumistietoja nettipankeista, sähköposteista ja sosiaalisen median sivuilta. Sen lisäksi sovellukseen pystyttiin lisäämään koodia, jolloin sen avulla pystyi toteuttamaan hyökkääjän haluamia toimintoja. Myös rahaa onnistuttiin vetämään välistä siirtotapahtumissa käyttäjän huomaamatta.

Tutkijat painottavat, että sovelluskehittäjät tarvitsisivat parempia työkaluja sovellustensa turvallisuuden parantamiseksi. Google ei ole toistaiseksi vielä kommentoinut asiaa.

Lähde: BBC

V2.fi | Veera Rouvinen
< Apple julkisti iPad ... Renegade Winter Fest... >

Keskustelut (3 viestiä)

googlenMoka

24.10.2012 klo 15.54

Androidko turvaton? Ei voi olla totta! Sehän on LINUX!!
lainaa
Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

24.10.2012 klo 17.59

googlenMoka kirjoitti:
Androidko turvaton? Ei voi olla totta! Sehän on LINUX!!

sovellus=käyttis?
lainaa
linuxIhmekäyttis

24.10.2012 klo 19.56

Sen siitä saa kun ei kun annetaan kenen hyvänsä julkaista mitä hyvänsä, millä nimellä ja logolla hyvänsä, ilman tekijän autentikointia ja sovelluksen ennakkotarkastusta.



lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova