Tuorein sisältö

Moottoripyörä huutaa urku auki Lahdessa

07.05.2013 klo 10.40 | Luettu: 2174 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lahden kansainvälisellä urkuviikolla nähdään elokuussa ainutkertainen esitys, kun lavalle nousee yhdeksi soittimeksi Harley-Davidson –moottoripyörä!

Kyseessä on kitaristi Marzi Nymanin ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen moottoripyörälle, kitaralle ja uruille säveltämä Motorgan-konsertto, joka kuullaan Lahden Sibeliustalossa 8. ja 9. elokuuta.

Motorganissa on soolosoittimena Harley-Davidson pyörä, jonka sylintereistä lähtee urkupillistöksi muutettu pakoputkisto. Pyörän sointiin yhdistyvät "Marzi Nymanin sähköinen virtuositeetti, Electra Orhestra –jousikvartetti ja Kalevi Kiviniemen soittamien urkujen hurja pauhu".

Teoksen vaikuttavuutta täydentävät runsaat efektit, kuten valoshow, muut custom-moottoripyörät sekä videoprojisointi. Musiikissa kuulija löytää mm. Led Zeppelinin, Deep Purplen, Jimi Hendrixin ja muiden 1960–70-lukujen artistien teemoja...

25-minuutin mittainen esitys on mahdollista nähdä myös ulkomailla - ensi vuonna Motorgan koetaan Lontoossa sekä Brightonissa, jossa kokoontuu maailman suurimmassa ACE Corner -tapahtumassa 240 000 motoristia.

www.motorgan.fi










V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ruisrock lisäsi arti... Tarja Turunen julkai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova