Tuorein sisältö

Radiohead-hahmon musiikkia vedettiin pois Spotify-palvelusta

16.07.2013 klo 06.00 | Luettu: 953 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Musiikkituottaja Nigel Godrich on kritisoinut musiikkipalvelu Spotifyn toimintaa, "homma ei yksinkertaisesti toimi", samalla kun Godrichin ja Radiohead-hahmo Thom Yorken musiikkia on vedetty pois Spotifysta.

Godrichin, Thom Yorken ja Red Hot Chili Peppers -Flean kokoonpano Atoms For Peacen albumi AMOK ja Yorken soololevy The Eraser sekä Godrichin Ultraista ovst poistuneet Spotify-jakelusta.

Twitterissä Godrich on todennut että kyseessä on merkityksetön kapinallinen ele mutta jonkun pitää sanoa asiat julki. Spotify on huono asia uuden musiikin kannalta.

Uudet artistit eivät rahallisesti hyödy palvelusta. Samalla pienillä levy-yhtiöillä ja uusilla artisteilla on vaikeaa saada uutta musiikkia markkinoille.

Kukaan ei uskalla ottaa kantaa tai valita vastakkaista puolta, koska pelkäävät menettävänsä arvokasta julkisuusarvoa. Siitä huolimatta useat miljoonat latauskerratkaan eivät tuo kassaan kuin muutaman tonnin. Artisteilla, joilla on laaja tuotanto ja suuren levy-yhtiön tuki, homma toimii.

Mutta uuden musiikin tuottaminen vaatii rahoitusta. Joitakin levyjä voi sorvata läppärillä mutta yhä tarvitaan myös muusikoita ja teknologiaa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hustle HKI siirtyy s... Veteraaniorkesterin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova