Tuorein sisältö

Suomalainen poro sai suuret siivet selkäänsä

07.12.2007 klo 15.15 | Luettu: 3922 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Nordisk Film tiedottaa:

Historiallisen laaja levityssopimus suomalaiselle elokuvalle

The Weinstein Company on ostanut levitysoikeudet suomalaisanimaatioon
Niko – Lentäjän poika (Niko & The Way to the Stars). Suomalainen perhe-elokuva myytiin maailman suurimmalle markkina-alueelle.

Marraskuussa American Film Marketissa aloitetut sopimusneuvottelut kotimaisen animaatioelokuvan Niko – Lentäjän poika levitysoikeuksista USA:han, Kanadaan ja kaikkiin englanninkielisiin alueisiin on allekirjoitettu.

Oikeudet on ostanut amerikkalainen suuryhtiö The Weinstein Company, jonka taustalla toimivat Harvey ja Bob Weinstein. Parivaljakko on tunnettu aiemmin perustamastaan Miramax levitys- ja tuotantoyhtiöstä, joka tuotti ja levitti vuodesta 1979 alkaen lukuisten merkittävien kansainvälisten ohjaajien ja näyttelijöiden teoksia. Uuden yhtiön Weinsteinin veljekset perustivat v. 2005 myytyään Miramaxin Disneylle.

Suomalainen koko illan tietokoneanimaation levitysoikeudet on lisäksi myyty ennakkoon lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin sekä Venäjälle ja Kiinaan.

Tähän mennessä mittavimman suomalaisen elokuvahankkeen tuottavat yhdessä Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa on myös mukana tunnettuja eurooppalaisia tuotantoyhtiöitä kuten A. Film (
Ruma ankanpoikanen ja minä) Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses. Elokuvan budjetti on 6,1 milj. euroa. Elokuvan tuotanto on parhaillaan käynnissä ja ensi-illassa Niko – Lentäjän poika nähdään Suomessa lokakuussa 2008.

Elokuvan tuottavat Petteri Pasanen (Cannes-voittaja 2001) ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittavat Hannu Tuomainen (
Menolippu Mombasaan) ja Marteinn Thorisson ja ohjaavat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner (Apua, olen kala!).

Nordisk Film: elokuvaesittely

Anima

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pete Doherty missasi... Wolverine vs. Hovime... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova