Tuorein sisältö

Tim Burton puhuu Frankenstein-koirasta ja Ihmemaan Lissusta

12.12.2007 klo 17.07 | Luettu: 4752 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tim Burton on puhunut lyhyesti tulevista animaatioelokuvistaan Liisa Ihmemaassa (tietokoneanimaatio) ja Frankenweenie (stop-motion-animaatio) promotoidessaan kohuttua musikaaliaan Sweeney Todd - Fleet Streetin Paholaisparturi.

Liisa Ihmemaassa on Burtonin mukaan surrealistinen klassikko, kokoelma omituisia seikkailuja, joiden kääntämisessä kokonaiseksi, ehyeksi elokuvaksi kukaan ei ole vielä onnistunut. Burton sanoo kunnioittavansa Lewis Carrollin alkuperäisen tarinan olemusta ja kuvaa sitä kuin huumeeksi lapsille. Elokuva käyttää hyväkseen liikkeiden kaappausta (tyyliin Beowulf ja Monsteritalo), mutta siinä ilmeisesti nähdään, aiemmista tiedoista poiketen, myös aitoja näyttelijöitä. Kuvaukset alkavat vuoden 2008 alussa.

Burton on innoissaan myös mahdollisuudesta kuvata kokonainen elokuva oman 20 vuotta vanhan lyhytelokuvansa Frankenweenie pohjalta. Burtoo kertoo uuden version hyödyntävän hänen alkuperäisiä ideoitaan, joita ei voinut lyhytelokuvassa toteuttaa. Frankenweenie tulee olemaan "hitusen suurempi" tarina kuin alkuperäinen kertomus koiransa henkiin herättävästä pojasta, budjetin ollessa yhä "todella pieni". Elokuva julkaistaan 2009.

Lähteet: SCI FI Wire & SCI FI Wire

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Steven Tyler yökerho... Aito Rocky nyrkkeile... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova