Tuorein sisältö

Interstellar-kirjoittaja pureutuu Isaac Asimovin Säätiö-trilogiaan

12.11.2014 klo 18.30 | Luettu: 4306 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Monien veljensä Christopher Nolanin elokuvien kirjoittaja Jonathan Nolan kehittelee HBO:lle tv-sarjaa Foundation, joka perustuu Isaac Asimovin kirjoihin. Eeppinen tieteisromaanisarja tunnetaan Suomessa nimellä Säätiö.

Romaaneja on kaikkiaan seitsemän, mutta tv-sarjan kerrotaan perustuvan alkuperäiseen trilogiaan. Päähenkilö on matemaatikko, joka kehittää tekniikan, jolla hän voi ennustaa tulevaisuuden. Todetessaan tunnelmien synkentyvän kymmeniksi tuhansiksi vuosiksi, hän perustaa säätiön, jonka tehtäväksi jää ihmiskunnan kulttuuriperinnön säilyttäminen.

Sony ja tuholeffojen mestari Roland Emmerich suunnittelivat aiheesta elokuvasarjaa, mutta he epäonnistuivat, joten on muiden vuoro yrittää.

Jonathan on kommentoinut suunnitelmaansa: "No, mähän siis vittu rakastan Asimovin Säätiö-romaaneja. Sen kirjasarjan vaikutukset ovat vitun massiivisia. Luepa ne kirjat, niin niissä on semmoisia ideoita, että vittu tukkasi leimahtaa tuleen."

("Well, I fucking love the ‘Foundation’ novels by Isaac Asimov. [...] That’s a set of books where the influence they have is just fucking massive. [...] Go back and read those, and there are some ideas in those that’ll set your fucking hair on fire.")

Lähde: The Wrap

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Studio Ghibli on ene... Nightwishin videopäi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Buaa

12.11.2014 klo 21.03 1 tykkää tästä

I fucking love cake!
lainaa
notimpressive

12.11.2014 klo 23.54

Asimovin teksti on kuin superälykkään ajattelijan - ja tämä Nolanin teksti on kuin tripillä olevan humanistihipin. En oikein usko että Nolan onnistuu
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova