Tuorein sisältö

Suomalaisyhtyeen jäsenten aivotoimintaa mitataan keikan aikana

08.01.2015 klo 10.48 | Luettu: 1575 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lauluyhtye Rajaton ja Suomen Aivosäätiö toteuttavat harvinaisen yhteistyöprojektin - Rajaton esiintyy Aivosäätiön konsertissa Helsingin Finlandia-talossa 9. huhtikuuta "piuhat kiinni" EEG-laitteessa.

Rajaton-yhtyeen kaikille kuudelle jäsenelle tehdään lähiaikoina aivotutkimukset Helsingin yliopistolla. Lisäksi heidän aivotoimintaansa mitataan huhtikuun konsertin aikana EEG-laitteen avulla. Tällöin konserttiyleisö pystyy seuraamaan valkokankaalta laulajien aivotoimintaa eri laulujen aikana!

– Tähän saakka muusikkoutta koskevat aivotutkimukset on toteutettu vain tutkimuslaboratoriossa. On hienoa päästä laajentamaan tutkimusmahdollisuuksia myös live-esitystilanteeseen, toteaa professori Mari Tervaniemi Helsingin yliopistosta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Waltari-soittajan bä... Netflixiin tulossa u... >
Keskustele aiheesta
23902

Keskustelut (2 viestiä)

k-u-k-35-k-u

08.01.2015 klo 11.19 1 tykkää tästä

Professori Tervaniemi rikkoo lakia potilaan oikeusturvaan kuuluvaa salassapitovelvoitetta vastaan. Koko porukka menettää yksilön laillisen suojan. Muusikot eivät ymmärrä tilannetta, vaan luulevat auttavansa tieteellistä tutkimustyötä.

Perukaa ehdottomasti koko keikka sellaisena. Mobiililaitteet ovat käytössä kuulijakunnalla ja kaikki menee koko maailmaan jakeluun ja jopa you tubeen. Hyväksi käyttäviä tahoja löytyy artistien tietämättä. Ihmisten aivotoimintaan voidaan vaikuttaa monin tavoin. Ja tätä tutkimusta käytetään myös robotiikan kehitykseen, kuten kaikkea hermoverkkotutkimusta.

Lauluyhtye rajaton on kuuluisa ja vetovoimainen muutenkin ja sitä kyllä tullaan kuulemaan muutenkin.

Lauluyhtye rajaton voi pitää konsertin laboratoriossa. Kuulijaporukkana sen talonväki, joilla kaikilla on älykännykkä auki. Mahdolliset haitat tallentuvat silti käyriin.

LarsU

08.01.2015 klo 12.34

...viitaten edelliseen, olen samaa mieltä.

Juhan af Grann

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova