Tuorein sisältö

Jimi Hendrixiltä löytyi ennen kuulematon biisi, kuuntele tästä

10.03.2015 klo 09.50 | Luettu: 1324 kertaa | Teksti: Mikko HeinonenKuten muidenkin legendojen, myös Jimi Hendrixin jäämistöstä kaivetaan tasaisin väliajoin erilaisia hukkapaloja julkaistavaksi: eri ottoja levyille päätyneistä kappaleista, bootleg-nauhoituksia keikoilta ja sen sellaista. Nyt on kuitenkin löytynyt jotain aivan ennen kuulematonta.

Ennen komeettamaista soolouraansa Hendrix soitti palkkamuusikkona monien eri bändien kanssa. Eräs näistä oli Curtis Knight and the Squires, jonka kanssa Hendrix päätyi peräti levyttämään albumillisen kappaleita vuonna 1965. Levyä ei tuolloin julkaistu, mutta kun Jimi muutaman vuoden päästä nousi maailmanmaineeseen, päätti tuottaja lyödä rahoiksi ja yritti saada Squires-albumin julkaistua Hendrixin nimellä.

Tästä syntyi tietenkin lihava riita, joka venyi vuosikymmenien mittaiseksi. Levyä ei koskaan julkaistu. Lopulta Jimin perintöä vaaliva Experience Hendrix sai hankittua nauhat itselleen. Niitä on nyt restauroitu vuosikaudet ja albumi You Can’t Use My Name: Curtis Knight & The Squires (Featuring Jimi Hendrix) julkaistaan kahden viikon kuluttua.

Siitä härsynä maailmalle on päästetty raita Station Break, jota ei ole ennen julkaistu missään muodossa (toisin kuin osa muista Squires-nauhoista). Vaikka levyn kannessa poseeraa kovin siloteltu James Marshall, kitaratyöskentelyssä on jotain kovin tuttua. Kuuntele biisi tästä.

Lähde: The Daily Beast

V2.fi | Mikko Heinonen
< AC/DC:n tuorein vide... Elektronisen musiiki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova