Tuorein sisältö

Jimi Hendrixin koti Lontoossa avataan museoksi

28.10.2015 klo 23.00 | Luettu: 1295 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Jimi Henrixin entinen koti Lontoon Mayfairissa Brook Street 23:ssa avataan pysyvästi museoksi ensi vuonna. Hendrix asui kyseisessä kolmannen kerroksen kämpässä tyttöystävänsä Kathy Etchinghamin kanssa vuodesta 1968 vuoteen 1969 Electric Ladyland -klassikkoalbumin julkaisun aikoihin.

Fanit pääsevät tutustumaan Hendrixin asuntoon jahka 2,4 miljoonan punnan restaurointi on suoritettu, jossa asunnon olohuone palautetaan Hendrixin aikojen olomuotoonsa. Museonäyttelyssä kävijät pääsevät muun muassa tutustumaan harvinaisiin ja aiemmin julkaisemattomiin kuviin Hendrixistä kyseisessä asunnossa ja lähialueilla. Museoon tulee myös kuulumaan uusi äänitysstudio, jota voi myös käyttää opetukseen ja keikkapaikkana.

Asunnon omistaa Handel House Trust. Samalla kadulla asui myös saksalaissyntyinen säveltäjä George Frideric Handel, jonka musiikkia myös Hendrix ihannoi. Handel House Trustin puheenjohtaja Alistair Stranackin mukaan maailmasta on vaikeaa löytää samanlaista musikaalisen nerouden keskittymää. "Toivomme, että Jimi Hendrixin avaaminen antaa yleisölle paremman kuvan hahmon elämään ja työhön", Stranack sanoo.

Museotila avataan yleisölle 10. helmikuuta 2016. Lippuja Handel & Hendrix in London -näyttelyyn aletaan myydä 2. marraskuuta 2015 alkaen.

Lähde: BBC News

V2.fi | Erkki Mervaala
< Johnny Cashilta kaks... Video: Myytinmurtaja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova