Tuorein sisältö

SoundCloudin uusi tekijänoikeustutka käy miksausten kimppuun

16.04.2015 klo 11.15 | Luettu: 2150 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Viime viikolla verkkostreamauspalvelu SoundCloud löi hynttyyt yhteen saman yrityksen kanssa, jonka palveluita YouTube käyttää luotaamaan käyttäjien videoita tekijänoikeusrikkomusten varalta. ContentID ja BrandID -tuotteistaan tunnettu Zefr tarjoaa myös analyysityökaluja, joilla voidaan muun muassa erottaa alkuperäiset, kokonaiset kappaleet remixeistä.

Tämän viikon aikana Twitterissä on levinnyt valtaisasti mainintoja DJ-miksausten ja remixien alasotosta. Niin kotisohvien tuottajat kuin festivaalien pääesiintyjät ovat saaneet kokea tämän tekijänoikeustutkan tehokkuuden. Erinomaisena esimerkkinä juuri SoundCloudin kanssa yhteistyön aloittanut Knife Party on joutunut ottamaan alas jo viisi eri latausta, muun muassa teaserit kappaleille “Boss Mode”, “Destroy Them With Lazers” ja “EDM Death Machine”.

Zefrin ja SoundCloudin yhteistyön on lopulta tarkoitus antaa levy-yhtiöille ja artisteille valta omistamiinsa kappaleisiin palvelun sisällä mukaan lukien bootlegit, remixit ja uudelleenlataukset. Vaikka ajatus uudistusten taustalla on hyvä, tässä palvelun remix-kulttuurin kuolemaa povaavassa prosessissa SoundCloud voi menettää valtaosan yleisöstään ja artisteistaan.

Alla Knife Partyn Rob Swiren twiittaus aiheesta:



Lähde: Your EDM

V2.fi | Erkki Mervaala
< 90-luvun teini-idoli... Ilosaarirock julkist... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova