Tuorein sisältö

Taylor Swift lyttää Apple Musicin avoimessa kirjeessä

22.06.2015 klo 09.00 | Luettu: 1843 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Pop-laulaja Taylor Swift on julkaissut Tumblrissa avoimen kirjeen Applelle, jossa hän kuvailee Applen uutta musiikkipalvelua Apple Musicia ”järkyttäväksi pettymykseksi”.

Pettymys koskee pääasiassa Apple Musicin tarjoamaa kolmen kuukauden koejaksoa, jonka aikana kuunnellusta musiikista Apple ei maksa artisteille tai muille musiikin tekijöille tekijänoikeuskorvauksia. Swift pyytää Applea vielä tekemään asiaan muutoksen, sillä hänen mukaansa ”vielä ei ole liian myöhäistä”.

”Me emme pyydä teiltä ilmaisia iPhoneja, älkää pyytäkö meitä antamaan musiikkiamme käyttöönne ilman korvausta”, Swift sanoo.

Applen varatoimitusjohtajan Robert Kondrkin mukaan tekijänoikeudet tasaantuvat kyllä ”matkan varrella”, sillä kokeilujakson jälkeen maksettava tekijänoikeuskorvausten taso on hänen mukaansa korkeampi kuin kilpailijoilla.

Taylor Swift ei ole halunnut tuotantoaan myöskään Spotifyn katalogiin. Tidal ja Rhapsody ovat vielä toistaiseksi Swiftin suosiossa, vaikka nekin antavat mahdollisuuden ilmaiseen koeaikaan.

Lähde: The Verge

V2.fi | Erkki Mervaala
< Kalajoen Juhannus se... V2.fi arvosteli: Mus... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jokke

22.06.2015 klo 09.07

No, levy-yhtiöthän tuohon ovat ensinnäkin suostuneet.

Toiseksi, Apple ilmoitti eilen, että he maksavat sittenkin myös koeajalta.

Eli tämä uutinen on vanha jo syntyessään.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova