Tuorein sisältö

Deep Purplen klassikkobiisien tuotoista riidellään oikeudessa - ex-kitaristi vaatii miljoonatiliä

12.07.2015 klo 14.58 | Luettu: 2668 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Daily Mailin mukaan ex-Deep Purple -kitaristi Ritchie Blackmore hakee oikeuden kautta saataviaan klassisten Deep Purple -biisien tuotoista.

Kanteen mukaan Blackmore katsoo saaneensa liian vähän rahaa Deep Purplen kuuluisimpien viisujen osatekijänä. Blackmore käy oikeutta kahta yhtiötä vastaan (HEC Enterprises ja Deep Purple (Overseas).

Aikoinaan Deep Purplen muut tyypit (Ian Gillan, Roger Glover, Jon Lord ja Ian Paice) kävivät oikeutta samaisia firmoja vastaa - vuonna 2003. Tuolloin tekijänoikeuskorvauksista päästiin sopimukseen mutta Blackmore ei ollut mukana kanteessa.

Kitaristin mukaan hän olisi oikeutettu viidesosaan tuloista, jotka kertyivät bändin Blackmoren aikaisista levyistä. Mies on suorittanut myös laskelmia - Blackmoren mukaan tekijänoikeuskorvauksia on jäänyt tilittämättä vuosina 2007-2013 yli miljoonan dollarin verran.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Päivä pilalla: Georg... V2.fi arvosteli: Whi... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Blotteri

12.07.2015 klo 16.41

RB:lta taitaa olla rahat lopussa, kun pitää viimein järkätä Rock-comebackia ja alkaa käymään oikeutta. No, parempi meille kiinnostuneille katsojille.
lainaa
KitaraTopi

12.07.2015 klo 19.13

Mikäli oikein muistan niin tuon 2003 oikeudenkäynnin lopputuloksena oli myös, että asia on loppuun käsitelty, joten siitä eteenpäin ei tuottoja tipu sopimuksen ulkopuolisille. Joka ei ollut mukana niissä v 2003 on menettänyt mahdollisuutensa lopullisesti ellei hän pysty todistamaan, että hän on tahallaan jätetty sopimuksen ulkopuolelle eikä hän ole ollut kanteesta tietoinen. Kyllä levy-yhtiöt pitävät huolen siitä, ettei lakijuttuja pyöri saman asian tiimoilta koko ajan.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova