Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma

06.08.2015 klo 20.10 | Luettu: 5283 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kun viime marraskuussa (artikkeli) testasin Razer Blackwidow Chroma -näppäimistön silloin uusinta versiota, valituksen aiheet olivat loppujen lopuksi vähäiset: Makronäppäimet vasemmassa laidassa vaativat totuttelua, valokikkailu ei välttämättä kuitenkaan ole se kaikkein tärkein asia ja painavimmin: jouduin vaihtamaan näppäimistön kahdesti, kunnes sain täysin toimivan. Kun postissa saapui Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma (RBWTEC, huh), pelkäsin samaa kohtaloa.

Puoli vuotta tekee kuitenkin kummia (tai sitten olin viimeksi todella epäonnekas). Muiden Razerin Tournament Edition -laitteiden tapaan tyylikkäässä kantokotelossa saapuva näppäimistö ei ole viikon testikäyttötykityksessä osoittanut mitään ongelmia ja näppäintuntuma saattaa olla jopa ehkä hieman parempi kuin viimeksi. Razerilla on siis selvästi tehty kehitys- ja laadunvalvontatyötä.


Mikä tästä näppäimistöstä tekee sitten turnauspelaajien työkalun? Paksu USB-piuha on vaihtunut pitkään ja hieman ohuempaan, molemmista päistä irroitettavaan versioon, joten sen saa kytkettyä nopeasti pelikoneeseen. Lisäksi näppäimistöstä on sahattu numeronäppäimistö pois, joten hiirtä voi pitää lähempänä, mikä on myös tällaiselle paljon hiirtä työssään heiluttavalle ergonomisesti hyvä asia. Razerin ohjelmistosta löytyy valoasetuksia yleisimmille pelityypeille ja peleille, sekä statistiikat ja tietenkin makrojen laatimistyökalu.

Olen käyttänyt melko paljon Steelseriesin alle sadan euron mekaanista näppäimistöä ja vaikka sekin on tehtävänsä täyttänyt, tuntuu Razer huomattavasti tukevammalta ja laadukkaammalta. Sillä on tosin hintaakin lähes tuplasti (Verkkokauppa.comissa ronski 170 euroa), mikä kavahduttaa itseänikin sen verran, että puoli tähteä pitää arvosanasta tipauttaa. Hieman halvempana RBWTECin hinta/laatu-suhde voisi olla likimain lyömätön.


RBWTEC on kätevän kokoinen, helposti kuljetettava, laadukkaan tukeva ja hyvältä tuntuva näppäimistö, jota voin suositella lämpimästi, mikäli sen hinta ei päätä huimaa. Eikä pidä unohtaa niitä 16,8 miljoonaa näppäinvärivaihtoehtoa!Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma
Hintaluokka: 170 euroa
Lisätietoa: Razerzone

V2.fi | Manu Pärssinen
< Miljoonasateen välia... Painajainen Elm Stre... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova