Tuorein sisältö

Iron Maidenin kitaristikolmikko puhuu nykypäivän studiotyöskentelystä

22.10.2015 klo 13.57 | Luettu: 1385 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Premier Guitarin haastattelussa Iron Maidenin kitaristikolmikko Adrian Smith, Dave Murray ja Janick Gers ovat puhuneet mm. levyjen äänityssessioista ennen ja nyt - onko nykyään helpompaa tietotekniikan tultua kuvioihin?

Ennen tehtiin viikkoja jälkiäänityksiä ja soitettiin lisäraitoja. Onko nykyään paineita saada soitto-osuudet nopeasti ja virheettömästi kovalevylle?

- Oikeastaaan päinvastoin. Aikoinaan kaikki kesti niin kauan. Spontaanisuus kuihtui. Nykyään kaikki on nopeaa ja asioita tehdään suurinpiirtein 'lennosta'. Kun menemme studioon äänittämään biisiä, soitamme kaikki yhdessä ja Bruce (Dickinson) laulaa. Näin saamme kasaan kappaleen perustan. Tämän jälkeen teemme jälkiäänityksiä, muutamme pieniä asioita. (Pro Toolsin) avulla voimme korjata pieniä virheitä. Soitan soolon muutaman kerran, juon kupillisen teetä ja voin palata kuuntelemaan heti lopputulosta. (Dave Murray)

- Meillä on kolme kitaristia joten emme voi kaikki juuttua pieniin yksityiskohtiin. Jos Dave vetää soolonsa parissakymenessä minuutissa 'purkkiin', en voi käyttää samaan viittä tuntia. Yleensä pari ensimmäistä ottoa ovat parhaita. Käytin varmaan aikoinaan enemmän aikaa asioiden uudelleen tekemiseen kuin nykyään (Adrian Smiht)

Kitaristikolmikko ylistää myös tuottaja Kevin Shirleyta. Shirley on tunnettu nopeasta studiotyöskentelystään ja sehän sopii myös Maidenin tyypeille. Tosin Adrian Smith esittää myös kritiikin siemenen.

- Minulla on hänestä hieman kaksijakoiset fiilikset. Kokeilin studiolla paria vahvistinta ja Shirley vaatii 'come on, soitetaan'. Halusin testata vahvistimia ja etsiä soundia - inspiroitua. Kevin on 'piuhat kiinni ja äänitetään' -henkinen kaveri. Usein kun soitan sooloa, hän kommentoi heti 'hyvä, tuo kuulostaa sinulta'. Mutta en välttämättä halua aina kuulostaa 'minulta'. Meillä oli pieniä yhteentörmäyksiä mutta hän on hyvä tyyppi. Vahva persoonallisuus. (Adrian Smith)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Päivä pilalla: isopä... Roger Watersin The W... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova