Tuorein sisältö

Lautapeli Monopoly kelpaa toisenkin leffan aiheeksi

28.10.2015 klo 17.00 | Luettu: 2239 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kirja The Monopolists kertoo tositarinan lautapelistä Monopoly. Elokuvaversio on suunnitteilla: tiedossa on etsivätyyppinen kertomus amerikkalaisen yritysmaailman säälimättömyydestä.

70-luvulla Monopolyn omistava pelifirma haastoi oikeuteen pelin Anti-Monopoly tekijän. Oikeusjuttu nosti pöydälle hittipelin historian, jota oli vääristelty.

Vuonna 1935 julkaistu Monopoly perustuu 30 vuotta aiemmin luotuun peliin The Landlord's Game. "Monopolyn luoja" Charles Darrow ei kuitenkaan kopioinut tuota peliä, vaan hän varasti idean naapureiltaan, jotka olivat väsänneet oman versionsa. Darrow kopioi jopa kirjoitusvirheen, joka on pelissä yhä: alueen Marven Gardens nimi on pelissä Marvin Gardens.

Anti-Monopolyssa puretaan monopolitilanne, jollaisen synnyttäminen on Monopolyn pelaajien moraaliltaan kyseenalainen tavoite. Myös The Landlord's Gamen sanoma on päinvastainen kuin Monopolyn.

Sanoman uusii todennäköisesti myös Monopolyyn perustuva koko perheen seikkailuelokuva, joka on ollut suunnitteilla vuosia. Viimeisimmän tiedon mukaan se ei kerro maagisesta Monopoly-maailmasta, vaan nuoresta miehestä, joka etenee elämässä lautapelin yksityiskohtien tahtiin.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusin Salaiset kansi... Mr. Freeze saapuu Go... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova