Tuorein sisältö

Pääministerin ex-rakas oikeudessa

15.02.2008 klo 12.36 | Luettu: 6937 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Pääministeri Matti Vanhasen salarakas ja sittemmin kaikkien tiedossa ollut naisystävä Susan Ruususen (entinen Kuronen) istui tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Ruususta ja hänen kustantajaansa syytetään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Kirjassaan Pääministerin Morsian Ruusunen kertoi yksityisluontoisia asioita 9 kuukautta kestäneestä suhteestaan pääministeri Vanhaseen.

Oikeudenkäynnin "parhaita paloja":

- Perhe, puoliso, lapset, avioero, lemmikit, elokuvat joista hän pitää, Näkee, että Vanhanen tuo toimittajat kotiinsa siksi, että hän haluaa luoda yleisölle tietyn kuvan itsestään (Kustantajan asianjaja Zacharias Sundström).

- Kukaan ei ole väittänyt, etteivätkö kirjassa esitetyt asiat olisi todenmukaisia. Kustantaja on tehnyt kaiken varmistaakseen, että kirja ei rikoslain perusteella loukkaa.

- Voidaanko ihmisiä rangaista siitä, että he kertovat omasta elämästään - riippumatta siitä, mitä he kertovat? Vanhanen ei ole tätä kirjaa kirjoittanut (Kustantajan asianjaja Zacharias Sundström).

- Ei voi olla niin, että joltakulta pitäisi kysyä lupaa omiin tunteisiinsa.
(Kustantajan asianjaja Zacharias Sundström).


- Pitää muistaa, että toisen yksityisasioista kertominen edellyttää lupaa. Sitä ei ole kysytty eikä annettu. Laki ei tunne omaelämäkerran erityisasemaa.

- Yleinen uteliaisuus ja tirkistelynhalu eivät oikeuta yksityiselämään kuuluvien tietojen julkaisemista. Päämieheni mielestä tässä on kyse paljolti periaatteesta.

- Sananvapauden käyttämistä ei ole henkilön yksityiselämän oikeudeton hyödyntäminen viihteellisessä ja sensaatiohakuisessa toiminnassa, josta tässä kirjassa on kysymys (Matti Vanhasen asianjaja Petteri Sotamaa).

Lähde Ilta-Sanomat










V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turisas vaihtaa piru... Spice Girls palaa el... >

Keskustelut (1 viestiä)

Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

15.02.2008 klo 13.01

.avi olisi kiva, phoenix wright tyylistä meininkiä meh hopes
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova