Tuorein sisältö

Kristallikallon kynäilijä on vastuussa myös Indiana Jones 5:stä

19.03.2016 klo 17.00 | Luettu: 1539 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Useimmat kriitikot - allekirjoittanut mukaanlaskien - pitävät elokuvasta Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta, vaikka internetin äänekäs leffayhteisö onkin kääntynyt sitä vastaan. Nykyään jopa väitetään, ettei leffa menestynyt odotetusti (kertoo mm. Yle), vaikka yli 786 miljoonaa dollaria tienannut elokuva oli vuoden 2008 toiseksi isoin hitti.

Kuka on vastuussa esimerkiksi kohtauksesta, jossa Indiana Jones selviytyy ydinräjähdyksestä jääkaapin avulla? Sarjan ohjaaja Steven Spielberg otti kaiken vastuun ja väitti, että kyseessä on hänen ideansa, mutta sarjan luoja George Lucas kommentoi takaisin, että Spielberg vain yrittää suojella häntä. Lucasin mukaan Indyllä on 50% mahdollisuus selvitä hengissä kohtauksesta, mutta Spielberg ei uskonut kohtaukseen ilman suostuttelua. Spielberg ei pitänyt myöskään avaruusolentojuonesta, joten olennot ovat toisesta ulottuvuudesta.

Se on yhä epäselvää, jatkaako Lucas sarjan parissa. Spielberg ohjaa viidennenkin osan ja uuden tiedon mukaan käsikirjoituksesta vastaa David Koepp. Koepp on kristallikallon ainoa virallinen käsikirjoittaja: Lucas ja Jeff Nathanson olivat mukana kehittämässä tarinaa. Koepp on kynäillyt Spielbergille myös elokuvat Jurassic Park, Kadonnut maailma - Jurassic Park ja Maailmojen sota.

Vuonna 2019 näemme, onko Indiana Jones 5 riittävän tasapaksu mielensä pahoittaneiden makuun. Harrison Ford palaa päärooliin.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Viikingit, Gotham ja... Onko alkuperäisen KI... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova