Tuorein sisältö

Kiinan viranomaiset kauhistuivat Björkin esiintymisestä

07.03.2008 klo 16.34 | Luettu: 1532 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Björk on aiheuttanut kohua Kiinan vierailullaan. Björk otti tarkoituksella keikan aikana esiin taikasanan Tiibet. Tiibet on Kiinan kansantasavallan autonominen alue mutta maan itsenäistymiselle on puolestapuhujia ympäri maailmaa. Kiinassa aihe on täysin kielletty.

Sanghain keikan aikana Declare Independence-biisiin liittyneet Tiibet-viittaukset saivat Kiinan viranomaiset ärähtämään.

Kiinan kulttuuriministeriö on kommentoinut asiaa kovin sanoin. Viranomaisten mukaan Björk rikkoi Kiinan lakeja ja loukkasi kiinalaisten tunteita. Kiina aikoo vastaisuudessa tiukentaa ulkomaisten artistien konserttien valvontaa, jotta vastaavat mielenilmausket voitaisiin estää.

Björk on todennut artistina olevansa velvollinen ilmaisemaan erilaisia tunteita. Declare Independence on kuulemma kirjoitettu enemmän henkilökohtaisesta näkökulmasta. Lyriikat heijastelevat kuitenkin laajemmin itsenäistymisen pyrkimystä, josta Björk on tyytyväinen.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turisas viettää juha... Kotimaiset kitaravir... >

Keskustelut (2 viestiä)

sammy

Rekisteröitynyt 19.07.2007

08.03.2008 klo 15.46

Monenkohan kiinalaisen tunteita hän mahtoi loukata? Eivät ilmeisesti sensuuriviranomaiseto olleet hoitaneet töitään kunnolla kun pääsi tuollaista lipsahtamaan. Btw, typo: mielenilmausket...
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

11.03.2008 klo 08.33

Ei mene Tiibetissä lujaa. Ennen oli maaorjuus ja täysin takapajuinen hallinto (mikä sievästi unohdetaan Seitsemän vuotta Tiibetissä -elokuvassa) ja nyt Kiinan rautanyrkki.
lainaa

Kirjoita kommentti


111


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova