Tuorein sisältö

Paul McCartney nimettiin Ison-Britannian kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi levyartistiksi

23.07.2016 klo 13.15 | Luettu: 1213 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

The Official Albums Chart -listoista vastaava Official Charts Company on eilen nimennyt musiikkilegenda Paul McCartneyn Ison-Britannian kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi levyartistiksi. Kuuden vuosikymmenen aikana McCartney on päässyt listan kärkeen 22 kertaa, joista 15 kertaa The Beatlesin tuotannolla, kahdesti Wingsin albumeilla, neljästi sooloartistina ja kerran edesmenneen vaimonsa Linda McCartneyn kanssa.

Hänen ensimmäinen listaykkösensä oli vuoden 1963 toukokuussa julkaistu The Beatlesin Please Please Me, joka pysyi listojen kärjessä 30 viikon ajan. McCartneyn albumit ovat viettäneet yhteensä 191 viikkoa listaykkösinä, mikä on enemmän kuin kenenkään muun artistin albumit.

"Okei, kerronko miltä se todella tuntuu? Se tuntuu uskomattomalta, sillä kun kirjoitan lauluja, en laskelmoi, miten ne menestyvät. Muistan kun 'Please, Please Me' meni listaykköseksi, se oli meidän ensimmäinen listaykköslevy, ja se on kaunis tunne saada tämä palkinto, se on mahtavaa. Kiitos kaikille sen antamisesta minulle, rakastan teitä. Ja kiitos kaikille, jotka tekivät sen mahdolliseksi ostamalla levyjä, rakastamme teitä myös!", musiikkilegenda kertoo kotisivuillaan.


V2.fi | Erkki Mervaala
< Rillit huurussa -sar... David Bowien hylätty... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova