Tuorein sisältö

Japanin rokkareita reilu nippu Helsinkiin

28.03.2008 klo 13.05 | Luettu: 1192 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Helsingissä on nähtävillä peräti kolmen Japanilaisen rock-aktin keikat seuraavien kuukausien aikana. Ästhetik Revolution-nimen alla kiertävät kaksi vahvasti visuaalista j-rock-yhtyettä eli Versailles ja Matenrou Opera.

Euroopan-kiertueelle mainetta niittänyt Versailles tuo mukanaan Kamijon levy-yhtiön tulokkaan, synkempää tyyliä edustavan Matenrou Operan. Maaliskuussa vasta toisen singlensä julkaissut kokoonpano on noteerattu yhdeksi lupaavimmista uusista j-rock-yhtyeistä.

Keikka Tavastialla maanantaina 31.3. (Ovet auki klo 17 ja soitto alkaa klo 18.30. Ei ikärajaa mutta alle 12-vuotiaat vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa).

Toukokuun 2. päivä Tavastialle saapuva japanilainen Boris on todellinen metallipiirien legenda. Vuonna 1992 Tokiossa perustetun, paikallisista hardcore-ympyröistä syntyneen Boriksen musiikkia on vuosien varrella pyritty lokeroimaan niin stonerin, doom metallin, sludgen kuin avantrockinkin alle. Yhtye on kyennyt väistämään kaikki kategorisoinnit ja uusiutunut lähestulkoon jokaisella albumillaan. Uran alkupään noisepunk-kokeiluista trio siirtyi pian stoner/grunge-riffittelyn ja psykedeelisen 70-luvun hardrockin pariin. Suurimmiksi vaikutteikseen Boriksen jäsenet ovat listanneet muun muassa Melvinsin, Nick Caven, Venomin ja Nick Draken.


Japanilainen Miyavi saapuu Suomeen heinäkuussa osana This Iz The Japanese Kabuki Rock Tour 2008 Europe Circuit -kiertuetta. Urbaanin musiikin soundia rohkeasti omaan rockiinsa yhdistelevä Miyavi on säväyttänyt aina vuodesta 2002 lähtien, jolloin visual kei -yhtye Dué le quartzin hajoamisewn jälkeen artisti suuntasi soolouralle. Ulkoisesti Miyavi tuo mieleen visual kein, mutta levyillään materiaali on huomattavasti monipuolisempaa.

Miyavi Tavastialla Keskiviikkona 2.7.08.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turun linnut eivät p... Maailman pohjoisin r... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova