Tuorein sisältö

Marvel löysi ihanteellisen naisohjaajan: kyljessä tulee miesohjaaja

19.04.2017 klo 22.55 | Luettu: 2775 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Otsikko on pientä kettuilua. Leffastudion tulee varautua moiseen, kun se yrittää paikata aiempia epäkohtia politiikalla, jonka mukaan ohjaajan ja päähenkilön on näytettävä toisiltaan.

Captain Marvel on Marvelin ensimmäinen naisesta kertova elokuva. Lukuisten väittämien mukaan ohjaajaksi on etsitty nimenomaan naista. Anna Boden saa kunnian olla Marvelin ensimmäinen naispuolinen elokuvaohjaaja, mutta hän ei ohjaa yksin, sillä hänellä on vakituinen työpari: Ryan Fleck. He ovat ohjanneet ja kirjoittaneet elokuvat Sugar, It's Kind of a Funny Story ja Mississippi Grind. Lisäksi he kirjoittivat yhdessä Fleckin tunnetuimman ohjauksen Half Nelsonin.

Captain Marvelia eli Carol Danversia näyttelee Oscar-palkittu Brie Larson. Danvers on käyttänyt sarjakuvissa myös nimiä Ms. Marvel, Binary ja Warbird ja monia erityylisiä asuja. Elokuvassa Danvers on pilotti, joka saa avaruusolennolta yleispätevän (teräsmiesmäisen) kokoelman supervoimia.

DC-universumin ensimmäisen naisesta kertovan elokuvan eli Wonder Womanin ohjaa Patty Jenkins. Marvel yritti tehdä Thor: The Dark Worldin Jenkinsin kanssa, mutta erimielisyyksiä ilmeni.

Oscar-ehdokas Ava DuVernay on yksi taho, jonka kanssa Marvel on neuvotellut. Hän on tummaihoinen nainen, joten Marvel tahtoi hänet joko Captain Marvelin tai tummaihoisesta miehestä kertovan Black Pantherin ohjaajaksi.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Päivän pila: Uhrilam... People valitsi maail... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova