Tuorein sisältö

Suomen musiikkivienti panostaa Saksan suuntaan

13.04.2008 klo 14.22 | Luettu: 1169 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen valtionjohdolla riittää ymmärrystä kotimaiselle musiikkiviennille - ja ymmärryksen lisäksi rahaa. Musiikkivientiyhdistys Music Export Finland on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä lähes 200 000 euroa, lähinnä Saksan suunnalla tapahtuvaan toimintaan. Kuluvana vuonna musiikkiviennin katse kohdistuu Helsinki in Berlin -tapahtumaan sekä syksyllä toteutettavaan Popkomm-messuihin.

Lähes 50 suomalaista artistia on mukana Helsinki In Berlin –festivaalilla, joka levittäytyy Berliiniin huhtikuussa 2008. Helsinki In Berlin -hanke koostuu kymmenen päivää kestävästä konserttisarjasta Berliinissä sekä Popkomm-messujen laajasta markkinointikokonaisuudesta lokakuussa 2008. Kyseessä on kautta aikain laajin suomalaisen musiikin esittäytyminen kansainvälisessä tapahtumassa.

Saksa on suomalaisen kevyen musiikin tärkein kohdemarkkina. 21 prosenttia musiikin vientituloista tulee saksankielisestä Euroopasta. Ministeriö perustelee tukeaan sillä, että kevyen musiikin vienti on 2000-luvulla kasvanut 40 prosentin vuosivauhtia.

- Suomalainen musiikki on korkeassa maineessa maailmalla. Suomalainen musiikkibisnes on kasvanut aikuiseksi ja kaikilla musiikin aloilla toimii kansainvälisesti menestyneitä suomalaisia tekijöitä, toteaa elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Lähde YLE ja Musex.fi

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Paparazzit houkuttel... Record Store Day lip... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova