Tuorein sisältö

Spotify-pomon ennustus vuonna 2013, 'muutaman vuoden kuluttua artistit saavat kohtuullisen tilin'

07.08.2017 klo 13.28 | Luettu: 3181 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Spotify-musiikkipalvelulla on yli 60 miljoonaa maksavaa käyttäjää. Spotifyn liikevaihto on lähes 3 miljardia euroa mutta firma ei tuota vieläkään voittoa!

Useat artistit ovat kertoneet saavansa Spotify-soitosta vain murusia.

Vuonna 2013 Spotify-pomo Daniel Ek ennusti CNN:n haastattelussa menevän vain muutamia vuosia, kun artistit saavat Spotifyn kautta jo kohtuullisesti tuloja;

"I’m absolutely sure that artists will make a decent living, and actually the industry will be larger than it’s ever been, in the next few years".

Haastattelun aikoihin Spotify oli saavuttamassa 50 miljoonan maksavan asiakkaan rajapyykin.

Anssi Kela kirjoitti asiasta pari vuotta sitten ja paljasti Levoton tyttö -hittinsä Spotify-tuottoja - reilusta miljoonasta soittokerrasta kertyi tuottoja 2300 euroa miinus verot. Kohtuullista?

(linkki alkuperäiseen Daniel Ekin haastatteluun)

(Digitalmusicnews.com)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Musta torni hävisi A... Seuraavan Saara Aall... >

Keskustelut (2 viestiä)

Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

07.08.2017 klo 14.38 6 tykkää tästä

"Anssi Kela kirjoitti asiasta pari vuotta sitten ja paljasti Levoton tyttö -hittinsä Spotify-tuottoja - reilusta miljoonasta soittokerrasta kertyi tuottoja 2300 euroa miinus verot. Kohtuullista?"

Kun Spotify tekee edelleenkin ja myös tuolloin tappiota niin ei voi sanoa kuin että tyhjästä on paha nyhjäistä. Kela unohtaa myös ottaa huomioon kaikki epäsuorat maksut mitä hän saa Spotifyn avulla (levikki, markkinointi) kun suurempi määrä ihmisiä kuulee hänen musiikkiaan ja johtaa yleisön kasvuun festareilla, fanituotteiden myynnin nousuun jne.

Jos kuitenkin edelleen vituttaa niin eiköhän se kannata vetää oma musiikkia pois sieltä. Ehkä jopa vaihtaa levy-yhtiötä jos vetävät liikaa välistä. Spotifysta ei ehkä saa mahdottomia summia, mutta silti enemmän kuin se 0e sieltä Prisman CD-levyhyllyltä.
lainaa
HArtsa

Rekisteröitynyt 10.06.2017

08.08.2017 klo 19.11

Minulla ei nyt ole tässä heittää linkkiä siihen vanhaan Anssi Kelan kirjoitukseen, mutta juttu jäi näin muusikkona mieleen. Oman muistikuvan mukaan itse Kelan kirjoitus oli kyllä hyvin asiallisesti ja kiihkottomasti kirjoitettu eikä siinä mielestäni hyökätty spotifyä vastaan millään lailla. Kirjoitus aiheutti aikanaan kyllä jonkin verran polemiikkia ja tässä jälkikeskustelussa nähtiin kyllä myös melkoista revittelyä asiasta.

Kun tähän viitattiin nimellä yo. artikkelissa niin olisi ehkä ihan hyvän tavan mukaista lisätä viite alkuperäiseen Kelan juttuun.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova