Tuorein sisältö

Punkin uhoa ja kapinaa Tampereen Vapriikin kulmilla

01.11.2017 klo 11.00 | Luettu: 861 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tampereella museokeskus Vapriikin yhteydessä sijaitseva Postimuseo kokee marraskuusta lähtien punk-musiikin uhon ja kapinan.

Punkin rantautumisesta Suomeen tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Postimuseo muistaa juhlavuoden avaamalla Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn, joka on esillä lähes vuoden 17.11.2017–4.11.2018.

Näyttely esittelee punkin mukanaan tuomia ilmiöitä. Vuonna 1977 alkoi vaihtoehtolehtien vyöry ja samalla syntyi itse tekemisen kulttuuri. Kuka tahansa saattoi koota bändin, tehdä singlen tai kasetin, perustaa pienlehden ja julkaista sen itse. Alakulttuurin kukoistus näkyi myös postilaitoksen arjessa: Hilse, Lintu, Aivopesu, Nakki ja muut lehdet kulkivat postinkantajan laukussa tilaajilleen. Lehtien tekijät pitivät yhteyttä ja vaihtoivat julkaisuja keskenään.

Näyttelyssä ovat esillä lehdentekijöitä ja punkkareita ennen ja nyt Miettisestä Arto Nybergiin. Punk-kirjeet ja levyjen vaihto mm. Yhdysvaltoihin ja Isoon-Britanniaan olivat osa nuorison kansainvälistymistä. Kirjeet tekivät samalla suomalaisia punk-bändejä tunnetuksi maailmalla.

Näyttelyssä on esillä ja luettavana pienlehtiä, valokuvia, singlelevyjä ja c-kasetteja, punk-kirjeitä ja muuta punkiin liittyvää materiaalia sekä haastatteluja.

www.postimuseo.fi


V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Voitko säkin riisuu... Päivän pila: karu to... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova