Perusteellisesti juttua Turhapurosta - Kekkoslandiasta Uunolandiaan

09.11.2017 klo 08.55 | Luettu: 1635 kertaa | Teksti: J.A. KaunistoMTV3:n ohjelmistossa nähtävä kuusiosainen Kansalainen Turhapuro -dokumentti käy läpi Uunon elämää historiallisena henkilönä 25.11. alkaen.

Kansalainen Turhapuro on viihteellinen dokumenttisarja Uuno Turhapurosta, jossa analysoidaan Uunon historiaa sekä vaikutuksia yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Jokaisessa jaksossa käydään läpi yksi osa-alue Uunon elämästä vieraiden eli asiantuntijoina toimivien ystävien, politiikan, taiteen ja viihteen merkkihenkilöiden, kollegoiden, tutkijoiden, aikalaisten ja tietenkin Uuno-fanien kertomana. Millainen vaikutus yhdellä miehellä, Uuno Turhapurolla, on ollut Suomen kehitykseen?

"Vaikka Uuno Turhapuro on itselleni kovin tuttu ja rakas henkilö, en ole koskaan ennen päässyt tutustumaan hänen elämäänsä ja suomalaiseen yhteiskuntaan jättämiinsä jälkiin yhtä syvällisesti paneutuen kuin Kansalainen Turhapuro-sarjan kautta. En ehkä uskonut itsekään, että Uunosta voi vielä paljastua uutta. Jännittävää katsoa ja tarkastella Turhapuroa ulkoapäin ikäänkuin vanhaa tuttua. Se on hieno dokumentaarinen kunnianosoitus Uunolle, jossa kaikki on juuri niin totta tai tarua kuin itse haluamme uskoa ja kokea.", kertoo Vesa-Matti Loiri.

Ensimmäisessä jaksossa nähdään laajempi katsaus Uunoon. Vierailijoina nähdään mm. Vesa-Matti Loiri, Lenita Airisto, Riku Rantala, Michael Monroe, Asko Kallonen, Roope Salminen, Jari Sarasvuo, Eevi Teittinen, Hjallis Harkimo, Aira Samulin ja Tuomas Enbuske. Ohjelman emäntänä toimii Pirjo Heikkilä.

"On ollut unelmatyö päästä sukeltamaan Uunon maailmaan yhdessä Veskun kanssa, sekä katsoa sitä uudesta ja yllättävästä näkökulmasta. Lopputulos on hauska ja hämmentävä ajatusleikki hyvin erilaisesta Suomesta", toteaa ohjaaja Lauri Nurkse.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Supersankarit saavat... Miten sujuu 'drunken... >

Keskustelut (1 viestiä)

ogiephfw

09.11.2017 klo 19.12

Uuno on mahtava, mutta ainakin tämä kirja oli ihan paska. Rullaa leffojen repliikkejä ilman kontekstia ja mukahauskalla dokumentaarilla

Rikun, Tuomaksen ja parin muun kommentit kuulostavat silti kiinnostavilta
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova