Tuorein sisältö

Oscar-mölinää: seksiskandaalit, vääryydet, ennätykset ja juontajan painajaiset

23.01.2018 klo 18.10 | Luettu: 1769 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Oscar-ehdokkuudet on julkistettu: lista löytyy täältä. Tässä uutisessa nostetaan esille muutamia puheenaiheita.

Christopher Plummer on historian vanhin Oscar-ehdokkuuden saanut näyttelijä. 88-vuotias Plummer kuvasi pikavauhtia osuutensa elokuvaan All the Money in the World, kun seksiskandaaliin ajautunut Kevin Spacey päätettiin korvata. Aiempi ennätyksen haltija oli Gloria Stuart, joka oli 87-vuotias saadessaan ehdokkuuden Titanicin johdosta.

Plummer on valmiiksi historian vanhin voittaja. Hänen Beginners-suorituksensa palkittiin Oscarilla, kun hän oli 82-vuotias.

James Francon ohjaama ja tähdittämä The Disaster Artist sai ehdokkuuden vain käsikirjoituksesta. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että Francoa syytettiin seksuaalisesta häirinnästä äänestyksen ollessa kesken. Muissa kissanristiäisissä Franco on kisannut pääosapokaalista ja voittojakin on napsahtanut.

Pienten elokuvien ystävillä on aina syitä älähtää. Olisiko Dustin Hoffmanin pitänyt saada ehdokkuus Netflix-draaman Meyerowitzin perheen tarinat (uudistettu painos) johdosta? "Pitänyt" on vahva sana, mutta Hoffmaniakin on syytetty sopimattomasta käytöksestä. Netflixin Mudbound sai 4 ehdokkuutta, joten Meyerowitzin perheellä ja parilla muulla suoratoistodraamalla oli tänä vuonna reilu tilaisuus yltää samaan.

Steven Spielbergin ohjaama The Post on tietovuotoja ja lehdistöä käsittelevä historiallinen ja teemoiltaan ajankohtainen draama. Leffa nautti ennakkosuosikin asemaa päivän tai kaksi, mutta vaikka parhaan elokuvan ehdokkuus irtosi (eikä kukaan puristellut ketään), ainoa toinen ehdokkuus on Meryl Streepin automaattinen sellainen. Streep rikkoo oman ennätyksensä vuosittain: hänellä on nyt 21 ehdokkuutta.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri on voittanut monta gaalaa ja ehdokkuuksia napsahti nytkin 7, eli kolmanneksi eniten. Draama voi näistä asemista voittaa parhaan elokuvan Oscarin - paitsi että ohjaaja Martin McDonagh jäi ilman ehdokkuutta.

Supersankarit jäivät enimmäkseen ilman. Näyttelijäehdokkuuksia veikattiin pitkin vuotta Loganin Hugh Jackmanille ja Patrick Stewartille ja Wonder Womanin Gal Gadotille. Toisaalta Logan sai käsikirjoitus-ehdokkuuden: siihen ei kyennyt edes Yön ritari.

Kehnoimmin yönsä nukkuu Jimmy Kimmel, joka juontaa gaalan toista kertaa peräkkäin:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Päivän pila: Star Wa... Deadpoolin tekijöilt... >

Keskustelut (1 viestiä)

prwgnwviwrh

23.01.2018 klo 18.58 4 tykkää tästä

Jaa että syytös riittää tuhoamaan mahdollisuudet. No sittenhän kaikki tietää parhaan strategian voittaa ensi vuonna

Ja saamme täällä lukea otsikon "Jokaista Hollywoodilaista epäillään häirinnästä"
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova