Tuorein sisältö

Pallon ympäri -ohjelmassa Kuustonen vierailee aavemaisella paikalla: huvipuisto, jossa ei ole koskaan vieraillut yhtään lasta

31.05.2018 klo 10.04 | Luettu: 1381 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto



Mikko Kuustonen vierailee Tshernobylin surullisenkuuluisilla raunioilla tulevan lauantain Pallon ympäri -jaksossa.

Hiljaisen aavekaupungin karmiva tunnelma välittyy lumisista maisemista. Mikko on saanut tehtäväkseen matkustaa eristetylle ydinvoimala-alueelle ja tuoda sieltä jotain mukanaan.

"Ihmeellistä olla täällä. Mä luulin, että ei tänne koskaan voi tulla kukaan elävä ihminen".

"On arvioitu, että tänne ei voi kukaan asettua asumaan 20 000 vuoteen".

Tshernobylin ydinvoimalassa tapahtui ydinonnettomuus vuoden 1986 huhtikuussa. Silloin voimalan nelosreaktori räjähti kohtalokkain seurauksin, jättäen ympäröivän alueen autioksi säteilyalueeksi. Räjähtäneen reaktorin päälle on rakennettu valtava metallinen sarkofagi, joka estää lisäsäteilyn valumista ympäristöön.

Mikko kantaa ydinvoimala-alueella mukanaan mittaria, joka varoittaa vaarallisista säteilyannoksista. Laite piippaa herkeämättä etenkin silloin, kun sen asettaa lähelle maata, kasveja tai rakennuksia.

Mikko törmää maisemaan, joka on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Ränsistyneen näköisen huvipuiston kohtalo kuvaa hyvin voimalan onnettomuuden ennalta-arvaamattomuutta:

"Tää huvipuisto piti avata vappuna -86, kun sitten muutamaa päivää aikaisemmin, 26. päivä toi reaktori räjähti. Eli siis tää on huvipuisto, jossa ei oo ikinä vieraillu yhtä ainutta lasta."

Pallon ympäri lauantaisin Nelosella ja Ruudussa kello 20.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Brittirockin sanaval... Guns N’ Roses vetää ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova