Tuorein sisältö

Kuinka vakava on Terry Gilliamin Don Quijoten uusin ongelma?

17.06.2018 klo 16.15 | Luettu: 2042 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Parinkymmenen vuoden epäonnen jälkeen Terry Gilliamin The Man Who Killed Don Quixote sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Tämän mahdollisti voitettu oikeusjuttu entistä tuottajaa vastaan. Gilliam oli tehnyt sopimuksen Paulo Brancon kanssa, mutta Branco ei toimittanut lupaamaansa rahoitusta.

Gilliam on hävinnyt tuoreemman oikeusjutun. Ranskalainen oikeusistuin on kääntynyt Brancon kannalle ja Gilliamin on maksettava hänelle 10 000 euron korvaukset. Brancon lausunnon mukaan päätös tarkoittaa, että kaikki oikeudet kuuluvat hänen Alfama Films -firmalleen ja elokuvaa laittomasti hyödyntäneet laitetaan vastuuseen.

Se on epäselvää, mitä tämä tarkoittaa kokonaisuuden kannalta. Monet versiot uutisesta mainitsevat Brancon uhon ja kärkevimmillään Gilliamin unelmaa on kuvailtu kuolleeksi. Hollywood Reporterin tulkinta on se, että jos oikeusjutut Ranskassa ovat viimein ohi, Gilliam voi keskittyä etsimään uutta Yhdysvaltain levittäjää (Amazon hylkäsi leffan). Elokuvan levitys muualle Eurooppaan ja Kiinaan etenee ilmeisesti kuten on suunniteltu.

Vuoden 2002 dokumentti Lost in La Mancha kertoo elokuvan alkutaipaleen ongelmista. Tekeillä on dokumentti He Dreamed of Giants, joka kokoaa yhteen myöhemmät tapahtumat. (Ja ehkä tiedossa on trilogia.)

Lähteet: Hollywood Reporter, Screen Daily

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tänään tv:ssä: ohjaa... Nico Rosberg Teslan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova