Tuorein sisältö

Hylättyä Monty Python -huumoria vapautuu pöytälaatikosta

01.08.2018 klo 18.30 | Luettu: 1404 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Lontoossa avautuu tässä kuussa näyttely, joka käsittelee Michael Palinin henkilökohtaista arkistoa. Puheeksi on jo nostettu muutama hyllytetty Monty Python -sketsi. Lukuisat Python-vitsit ovat alkaneet elää omaa elämäänsä, joten meemien historia olisi erilainen, jos pari päätöstä olisi tehty toisin.

Monty Pythonin hullussa maailmassa musta ritari kuvailee neliraaja-amputaatiota pintanaarmuksi. Elokuvaan oli kirjoitettu myös vihjailevasti seisoskeleva pinkki ritari, joka mustan ritarin tavoin yrittää estää kuningas Arthurin etenemisen, mutta ei uhoamalla, vaan vaatimalla suukkoa huulille. Arthur suhtautuu pyyntöön vanhoillisesti ja puolustelevasti.

Palin ei usko, että sketsiä kirjoitettaisiin nykyään: homofobia oli yleisempää tai ainakin homoseksuaalisuuden käsittely oli nolompaa 70-luvulla, hän sanoo. Pinkki ritari poistettiin, koska vitsi muistutti liikaa mustan ritarin kohtaamista.

Elokuvan huipennus, jossa modernit poliisivoimat pidättävät keskiaikaritarit, tehtiin budjettisyistä. Käsikirjoituksen mukaan britit ja ranskalaiset taistelevat ja Caerbannogin tappajajänis tekee paluun.

Itsenäisessä sketsissä janoinen mies astuu saluunaan, josta on tehty kirjakauppa ("viimeinen kirjakauppa ennen Meksikoa"). Juomaa yhä vaativa mies ohjataan intiaanien kauppa-asemalle, mutta se on erikoistunut moderniin eurooppalaiseen kirjallisuuteen. Lopuksi paikalle saapuu rosvojoukko, joka vaatii Uljas Musta -kirjaa ja öykkäröi, kun se on huonossa kunnossa.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bruce Willisin vanha... Foto: Terminator 6 t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova