Tuorein sisältö

Suomen semifinaalivoitto uutisankka - Ruotsi tuomaripelillä viisufinaaliin

25.05.2008 klo 13.06 | Luettu: 4185 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen Teräsbetonin väitetty tiistainen ensimmäisen semifinaalierän voitto on osoittautunut vääräksi huhuksi. Suomen sijoitus oli vasta kahdeksas, kun kymmenen maata selvisi kummastakin karsintaerästä finaaliin. TeräsB sai 79 ääntä, kun semifinaalierän voittajan Kreikan pistesaalis oli 156 ja kakkosen eli Armenian 139. Finaalin lopulta voittaneen Venäjän semifinaalisijoitus oli kolme (135 pistettä). Kreikka sijoittui finaalissa lopulta kolmanneksi. Teräsbetoni taipui finaalisijaan 22.

Irlannin nukkekalkkuna ei saanut äänestäjiä liikkeelle. 22 pisteellä irtosi karsintaerän 19 maan joukossa 15. sija. Ykköserän huonoimmat olivat Viro ja San Marino. San Marino sai vain viisi pistettä.

Karsinnassa Suomi sai Virolta ja Andorralta täydet 12 pistettä. Suomi antoi Virolle vastalahjaksi 7 pistettä eli suuren osan maan saamaasta 18. pisteestä. Suomi muisti myös Irlannin viisukalkkunaa kahdella pisteellä.

Torstaisen toisen semifinaalin voittajaksi nousi Ukraina 152 pisteellä, maa oli selvä ykkönen. Portugali ja Tanska saivat seuraavaksi eniten katsojaääniä. Ukraina oli lopulta finaalin kakkonen. Portugali ja Tanska sijoittuivat finaalissa sijoille 13. ja 15.

Ruotsi pääsi omasta semifinaalistaan jatkoon tuomaripelillä - äänestyksen perusteella maa oli pisteissä vasta 12! Tänä vuonna semifinaaleista valittiin yhdeksän maata jatkoon puhelinäänten perusteella ja kymmenes raatiäänillä. Tiistain semifinaalissa puhelinäänestäjät ja raadit olivat samaa mieltä, mutta torstaina raadit pelastivat Ruotsin. Ilman raateja finaaliin olisi päässyt Makedonia, joka siis sai Ruotsia enemmän pisteitä (pisteet Makedonia 64-Ruotsi 54). Myös Bulgarian (56 pistettä) pistesaalis oli Ruotsia suurempi. Epäreilua?

Kakkossemifinaalin toiseksi viimeinen oli Tsekki ja viimeinen vain kuudella pisteellä Unkari.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suomi viisuili Pohjo... Harry Potter-näyttel... >

Keskustelut (2 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

25.05.2008 klo 18.38

Voi helvatan tuomarit. Olisi ollut kiva nähdä ruottalaisten ilmeet kun homma olisi jäänyt jo semifinaaliin, kun niin varmoja olivat voitostaan ja ottavat muutenkin vähän liian tosissaan nuo viisut.
lainaa
VMV

26.05.2008 klo 08.32

Mitä muuta voi odottaa kun koko kisan ylin johtaja ja iso osa muuta organisaatiota tulee Ruotsista...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova