Tuorein sisältö

Jackson ja del Toro puhuvat Hobiteista

26.05.2008 klo 15.42 | Luettu: 2387 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tuottaja Peter Jackson ja ohjaaja Guillermo del Toro antoivat viikonloppuna faneille mahdollisuuden esittää kysymyksiä tulevista Hobitti-elokuvista, joista ensimmäinen perustuu J.R.R. Tolkienin kirjaan ja toinen erinäiseen ylimääräiseen materiaaliin, jota Tolkien luomastaan maailmasta kirjoitti. Keskustelu löytyy kokonaisuudessaan täältä. Alla muutamia poimintoja:

- Hobitit kuvataan samalla kuvasuhteella sama ikäraja mielessä kuin Taru Sormusten Herrasta -trilogia.

- Aitous on tekijöille tärkeää. Aitojen lavasteiden kyhääminen on itsestäänselvyys. Fantasiaolennot Del Toro pyrkii toteuttamaan siten, ettei yleisö tiedä mikä tekniikka (meikit, nuket, tietokonetehosteet) on milloinkin pääosassa.

- Bilboa trilogiassa näytellyt Ian Holm tulee osallistumaan elokuviin jollain tapaa.

- Del Toro painottaa useaan otteeseen, kuinka innostunut hän on mahdollisuudesta herättää Smaug-lohikäärme henkiin. Del Toro pyrkii tekemään itselleen tärkeälle hahmolle kunniaa: Smaugin pitää olla muutakin kuin "se lohikäärme Hobitista".

- Ei ole vielä selvää, mitä toisessa elokuvassa tapahtuu. Juoni saattaa riippua osittain siitäkin, ketkä trilogian näyttelijöistä suostuvat uusimaan roolinsa. Ian McKellen (Gandalf) on ehdottomasti mukana.

- 2009 on pyhitetty elokuvien kehittämiseen. Molemmat kuvataan 2010. Hobitti saa ensi-iltansa joulukuussa 2011 ja jatko-osa vuotta myöhemmin.

- Hobitti-elokuvat eivät ole lastenelokuvia (Hobittia kutsutaan yleensä lastenkirjaksi), mutta tunnelma tulee olemaan kevyempi kuin trilogiassa. Jos trilogian oletetaan peilaavan ensimmäistä maailmansotaa, kertoo Hobitti seikkailutarinan ajalta ennen kuin maailma menetti viattomuutensa.

- Peter Jackson paljastaa, ettei hän jätä Hobitteja ohjaamatta vain aikataulusyistä. Jackson mietti asiaa pitkään, eikä hän halua kilpailla oman trilogiansa kanssa. Jackson uskoo, että del Toron kaltainen ohjaaja kykenee yhtä aikaa olemaan uskollinen trilogialle, että myös tuomaan omaa persoonallisuuttaan tarinan osiin, joiden on tarkoituskin olla erilaisia. Jackson saattaa ohjata yksittäisiä kohtauksia, jos del Toro tarvitsee apua.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ruisrock julkisti uu... Näe 9 minuuttia John... >

Keskustelut (1 viestiä)

Aniska

Rekisteröitynyt 04.04.2007

26.05.2008 klo 17.56

Saas nähdä miten raiskaavat nuokin elokuvat, toinen elokuva ei ainakaa voi meinata mitää hyvää.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova