Tuorein sisältö

Johnny Depp paljastaa japanilaisten synnit Minamata-jännärissä

23.10.2018 klo 21.30 | Luettu: 2064 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Johnny Depp ei saastuta luontoa meikkiensä huuhteluvesillä ensi vuonna, vaan tähdittää jännäriä Minamata, joka perustuu tositapahtumiin.

Hän näyttelee toimittaja W. Eugene Smithiä, jonka dramaattiset valokuvat toivat Minamata-taudin laajempaan julkisuuteen. Elohopeamyrkytyksen aiheuttama neurologinen oireyhtymä johtaa lihasten ja aistien heikkenemiseen, vakaviin psykiatrisiin häiriöihin ja lasten epämuodostumiin. Elohopeaa sisältäviä aineita laskettiin vesistöön Japanissa 1900-luvulla. Korvauksia tapahtuneesta haetaan yhä oikeusteitse.

Smith oli toisessa maailmansodassa ansioitunut fotojournalisti, kun hän muutti japanilaisia juuria omaavan vaimonsa kanssa Minamatan kaupunkiin 70-luvun alussa. Hän törmäsi moniin kauhukertomuksiin ja viranomaisten korruptioon. Saastuttavan firman työntekijät pahoinpitelivät hänet vakavasti, kun hän teki jatkotutkimuksia, mutta hän selvisi hengissä.

Kuvaukset alkavat tammikuussa Japanissa. Ohjauksesta vastaa näyttelijänä parhaiten tunnettu Andrew Levitas, jonka esikoisohjaus on kuolinvuodedraama Lullaby. Uhreja ja omaisia haastatellaan elokuvaa varten.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Johtaako Halloweenin... Ben Affleck 'siivosi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova