Tuorein sisältö

YouTube luopuu Netflixin suorasta haastamisesta: sarjat tulevat näytille ilmaiseksi

28.11.2018 klo 19.51 | Luettu: 3119 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

DVD-vuokraamona aloittanut Netflix valtasi nopeasti puoli planeettaa suoratoistopalvelullaan. Haastajat ovat monen alan megafirmoja, mutta maalaisjärjellä pääteltynä jollekin käy köpelösti, sillä siitä on puhuttu jo pitkään, kuinka firmat tuhlaavat ennätyksellisen suuria summia sisältöön tehdäkseen vaikutuksen.

Googlen omistama YouTube aloitti yksinoikeussisällön tuottamisen suhteellisen kevyesti ja nyt strategiaa jo vaihdetaan. Maksullisuudesta luovutaan vaiheittain ja "YouTube Originals" -sisältöä ryhdytään esittämään mainosten kanssa: vuoteen 2020 mennessä kaikki sisältö on kaikkien saatavilla. Käsikirjoitettuja ohjelmia tuotetaan yhä, mutta painopiste tulee olemaan tosi-tv:ssä. Maksavat YouTube-asiakkaat pääsevät jatkossakin mainoksista eroon ja he saavat sisältöä aiemmin.

Alkuperäisten Karate Kid -elokuvien jatkoksi tehty komediasarja Cobra Kai on yksi harvoista YouTube-sarjoista, joka on pysynyt puheenaiheena alan sivustoilla. Kriitikoiden kiittelemä sarja saa toisen kauden ensi vuonna. Valikoimaan kuuluu kymmeniä sarjoja: tänä vuonna alkoivat mm. sci-fisarjat Origin ja Impulse ja tanssiaiheinen Step Up: High Water, joka sekin perustuu elokuviin.


Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sony innostui taas: ... Children Of Bodom ju... >

Keskustelut (1 viestiä)

Tahvo

Rekisteröitynyt 18.01.2010

29.11.2018 klo 00.02 1 tykkää tästä

Youtube Originals ei aina todellakaan ole mitään hyvää laatua, kun taas Netflix maksaa kunnolla tuotetuista ohjelmista paljon rahaa
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova