Tuorein sisältö

Emma Thompson antaa huutia Pixar-pervolle, jonka uudesta firmasta hän lähti

27.02.2019 klo 12.00 | Luettu: 1135 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Keväällä 2021 valmistuva Luck on ensimmäinen tietokoneanimaatio Skydance Animation -studiolta. Se kertoo hyvästä ja pahasta onnesta vastaavista firmoista ja niiden ikuisesta konfliktista.

Emma Thompson jätti ääninäyttelijän työt, kun entinen Pixar-pomo John Lasseter palkattiin Skydance Animationin johtoon. Lasseter sai potkut Pixarilta "halailtuaan" innokkaasti ja kohdeltuaan naisia toisen luokan työntekijöinä.

Thompson kirjoitti Skydancelle kirjeen, jonka hän on nyt luovuttanut Los Angeles Timesille.

Thompson kehuu ohjaaja Alessandro Carlonia ja ilmoittaa ymmärtävänsä tilanteen olevan monimutkainen, mutta hän esittää Skydancelle muutaman kysymyksen (joihin firma ei ole vastannut ainakaan julkisesti).

- Jos mies on käpälöinyt naisia vuosikymmeniä, miksi nainen tahtoisi työskennellä hänen kanssaan vain siksi, että uuden sopimuksen mukaan miehen on käyttäydyttävä ammattimaisesti?

- Jos mies ei ole kunnioittanut naisia, miksi naisten tulisi jatkossa olettaa, että heidän kohtaamansa kunnioitus on muuta kuin terapeutin ja sopimuksen vaatimus ja kovan ponnistelun tulos?

- Jos Lasseter ansaitsee toisen mahdollisuuden ja miljoonia dollareita, miten paljon maksetaan työntekijöille, joilta sitä mahdollisuutta pyydetään?

Thompsonin mielestä Lasseterin pitäisi perustaa uusi firma, jotta uudet työntekijät voivat päättää, haluavatko he mahdollisuuden antaa. Nyt työntekijöiden on lähdettävä, jos he eivät halua.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Candyman, Candyman, ... Etsivä-Pikachun leff... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova