Tuorein sisältö

Barry / Kausi 2 / Jaksot 3-4 - parisuhdeväkivallasta eheytymistä murhaajan kainalossa

23.04.2019 klo 18.30 | Luettu: 970 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jaksot 3 ja 4
Past = Present x Future Over Yesterday ja What?!


Barryn pohtiessa, missä määrin palkkamurhaajan sopii avautua teatterin lavalla, tietämätön tyttöystävä Sally yrittää voimaantua siitä, että hän on päässyt eroon väkivaltaisista miehistä. Vitsiin saadaan syvyyttä, kun Sally joutuu kohtaamaan aiemmin harrastamansa itsepetoksen. Kaikki hurraisivat, jos alistettu nainen heräisi karjumaan "ei" kuin Apinoiden planeetan Caesar, mutta millä todennäköisyydellä moinen sisupussi viipyili mättösuhteessa ikuisuuden? Heikkous pitää hyväksyä, ennen kuin sen voi korvata voimalla. Kärjistyksistä huolimatta se tuntuu tarinalta, että Sally on päätynyt Barryn kainaloon omasta syystään: hän ei tajua mitään, vaikka Barrya ammuskeltaisiin viereisessä huoneessa. Sarah Goldberg tekee hyvää työtä sisun ja haavoittuvaisuuden rajalla ja uskon sarjan vievän riskaabelin aiheen loppuun kunnialla.

Barrylla kiehuu yli, kun hänen pitäisi näytellä pahaa ex-poikaystävää ja sitten aito asia saapuu maisemiin. Jos Barry teloittaa demoniensa symbolin, hän vahvistaa niitä; niin runollista, joskaan en usko, että Barryn kehityksellä on merkitystä sen jälkeen, kun hän teloitti poliisin saadakseen kehittyä rauhassa. Osa katsojista kannustaa antisankareita, mutta sarja vaikuttaa käyttävän Barrya oikein. Barry suosittelee Sallya jatkamaan itsepetosta, koska hän ei itsekään muuta osaa. Barry saa ymmärrystä Fonzielta tavalla, joka voisi olla tärkeä eheytyvälle hahmolle, mutta hän tulkitsee Fonzien vapauttavan hänet muistakin synneistä. Barrya kannustava katsoja on itse se synkkä vitsi, jota sarja kertoo, toivottavasti.

Jaksot eivät puolta tuntia kestä. Varmastiko Fonzien suhde hänen poikaansa ansaitsee sivujuonen? Fonzie mainitsee suhteen Barrylle, mutta yhtä hyvin hän voisi kertoa tarinan, jota ei tarvinnut selittää.

Sitä oli hauska odotella, mikä on "What?!"-hetki, koska mahdollisuuksia oli useita. Kausi on vauhdissa.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-2 --- Jaksot 5-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Asterix kisasi pääsi... Entisen Slipknot-mie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova