The Righteous Gemstones, osa 4: HBO:n musta komedia on hauska kuin ehtoolliset keskimäärin

10.10.2019 klo 23.30 | Luettu: 1425 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 6-7
Now the Sons of Eli Were Worthless Men ja And Yet One of You Is a Devil


Kaikki amerikkalaisuudesta tiivistyy taas. Pappi lähti jahtaamaan pakua ja hän veti aseen esiin, kun paku kierähti nurin. Vaimo oli mukana. Pappi pitää kiinni siitä tarinasta, että kaikki sekoilu on vain jekkuilua, joten vaimo jatkaa hymyilyä. Se jää session parhaaksi vitsiksi.

Väheksytty Judy saa hommia Baby Billy -enolta. Tekorusketuksesta ja maireudesta huolimatta Billy voisi tuntua altavastaajalta, joten ehkä takaumajakso oli tarpeellinen painottaessaan, kuinka itsekäs hän on. Judy on kuolleen äitinsä korvike Billyn show'ssa. Se on sallittua. Judy saa tehdä jotain, joten ehkei häntä enää väheksytä. Loppu? Kiristysjuoneen osallistunut Gideon Gemstone tekee välirauhan isänsä kanssa, joten se siitäkin? Ilmeiset konfliktit tuntuvat haihtuvan, vaikka tämä ehti olla viittä vaille mafiasarja. Pappa Gemstone on niin myönteinen Billyn & Judyn esityksen nähtyään, että veikkasin Judyn fantasioivan koomassa.

Tuuli voi vaihtaa suuntaa uudestaan! Gideonin rikostoveri vetää hänet takaisin. Kun pääsiäisjumalanpalveluksen tärkeys mainittiin, oletin sen menevän komeasti pieleen kauden päätösjaksossa - mutta se nähdään saman tien. Sen symboliikka vahvistaa, että Gideon tosiaan tahtoo lopettaa juonimisen. Tiedätkö meemin, jossa jokaisen sarjiksen viimeinen kuva toteaa "kaikki meni odotettua paremmin"? Gideonin kaveri iskee kolmesti yhdessä puolen tunnin jaksossa, mutta se meemi. Ukko ryöstää rahaa lopulta, mutta kun edes miljonääripappien ahneudesta ei lohkea vitsiä, pointti jää hämäräksi.

Jaksot ovat teknisesti sujuvia ja katsottavia - mutta miksi? Sarjan huumorintaju tai omani hiipui takaumajakson aikana.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Osa 3 --- Osa 5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiina on mahdollisuu... Stranger Things -kak... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova