Tuorein sisältö

Vanhan liiton rässimetallia kotimaiselta veteraaniryhmältä

28.05.2019 klo 09.53 | Luettu: 1382 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomalaisen thrash metallin ensimmäisen aallon aikaan Noormarkussa vuonna 1988 perustettu Sceptical Schizo tekee paluun alkukantaisille juurilleen julkaisemalla "Aggressions"-nimeä kantavan EP:n digitaalisena mm. Spotifyssä.

90-luvulla yhtyeen musiikki kehittyi ärhäkästä thrash-pieksennästä hitaammaksi ja synkemmäksi, mutta pari vuotta sitten käynnistyneen paluun myötä yhtyeen alkuaikojen aggressiivinen, primitiivinen ja kipakka musiikillinen ulosanti tuntui luonnollisimmilta vaihtoehdolta.

"Sceptical Schizon paluu alkoi vuoden 2017 alussa, kun bändiä oli pyydetty keikalle ja rumpalimme Mikko otti muhun yhteyttä asian tiimoilta. Kieltäydyin jyrkästi, mutta kolmannen keskustelun jälkeen annoin periksi. Lähtökohdat olivat hyvät: minä asuin Espanjassa, muu bändi Suomessa enkä ollut koskenut kitaraan yli 25 vuoteen. Ennen keikkaa päästäisiin reenaamaan yhdessä ehkä kaksi kertaa".

"Yksi asia johti lopulta toiseen ja tässä sitä nyt ollaan julkaisemassa uutta musiikkia. Tämä ei ole mikään comeback, vaan jatkamme siitä, mistä nuorena livettiin. Vanhat klassikot kuulostavat edelleen kovilta, mutta uudempi metalli ei oikein aukea. Liika tuotanto, putsaus ja kvantisointi - ei lennä. Energia, aggressio ja roso: tarjoilija, vielä yksi kiitos! Oltiin yhtä mieltä siitä, että rässi oli ja on edelleen meidän juttu. Nuoruuden synkistelyt levätköön haudoissaan", yhtyeen kitaristi-laulaja Joonas Sukanen kertoo hiljaiselon päättymisen taustoista.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sweden Rock tiedotta... Rawwrrgh! Suomen kie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova