Tuorein sisältö

Euphoria, osa 4: ennätysvauhdilla murska-arvioista kehuihin

08.07.2019 klo 23.30 | Luettu: 2610 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 4
Shook One: Pt II


Montaasien määrä hiersi, mutta niiden toteutus ei. Leikkaustaidot pääsevät oikeuksiinsa, kun kaikki hahmot hengailevat huvipuistossa. Mitä selkeämmin suhteet alkavat suistua raiteilta, sitä hupaisampia ovat siirtymät ja koomisen intensiivinen musiikki. Pomppo-domppo-doo - hitto kun piti mennä moikkaamaan chilikuningasta, jota panin, tuumii transtyttö - POM-POM, POM-POM - onpas huumediilerillä hirveä pölli ja hevosella ratsastus voi näköjään johtaa orgasmiin karusellissakin, tuumivat tavikset.

Kliseiset kaunottaret esiintyvät rinnakkain niin selkeästi fetissikoodattuina, että sarja vaikuttaa pilkkaavan väittämääni, jonka mukaan en erota heitä toisistaan (enkä kasvojen perusteella erottaisikaan ennen pidempää tuttavuutta). Rintavampi on ikään kuin lehmä rokokoo-korsetissa, joka hengästyneenä vielä kurnuttaa kuin sammakko. Toinen korostaa erilaisia avujaan joogapöksyjen ja Tarzanin perseläpän yhdistelmällä. Otos heistä peilitalossa antaa hyvän kuvan tunnelmien höyryisestä huipusta:


"Girls just want to have fun". Useimpien ilta päättyy alakuloon. Chilikunkun poika käy käsiksi tyttöystäväänsä (perseläppään), minkä jälkeen jätkän on määrä kohdata transtyttö, joten tunteiden cocktailiin saadaan myös monitasoista jännitystä. Väkivalta ja kaapista tulo ovat yhtä todennäköisiä loppuratkaisuja, mutta psyko jatkaakin rajalla kiikkumista, pilkaten tyttöä ajattelusta, jota hän harjoittaa itse. Uhkaillessaan jätkä ottaa puheeksi alaikäisiä koskevan kuvamateriaalin porsaanreiät. Tämänsorttisesta teemojen ja tunnelmien ruuhkaisuudesta pidän, tämän vastatessa todellisuudentajuani: yhden rajatun asian (tivoli-illan) ympärillä pyörii monta, monitulkintaista, toisiinsa kytkeytyvää asiaa. Kertoja ei enää mumise jokaisen käänteen päälle, joten saan käyttää aivoja normaalisti ja kyseessä on täysin eri sarja kuin äsken. Ruikutusta en kadu. Hahmot esiteltiin töksähdellen.

Disney palkkasi juuri mustan Pienen merenneidon. Transtytön näyttelijä Hunter Schafer olisi pätevämpi vaihtoehto: hän voisi näytellä merenneitoa, josta tulee ihmisneito ja leffan jälkeen sitä saisi kysyä, jos on kysyttävää.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 3 --- Jakso 5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spider-Man valloitti... Koko perheen piiskad... >

Keskustelut (1 viestiä)

2019

09.07.2019 klo 13.32 2 tykkää tästä

Samaa mieltä. Oli paras jakso tähän mennessä. Ekan jakson aikana luulin tän olevan vain yksi kliseinen teinisarja muiden joukossa, mutta sarja on alkanut aika hyvin koukuttamaan. Eikä voi yhtään väheksyä näyttelijöitä. Todella lahjakkaita nuoria näyttelijöitä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova