Tuorein sisältö

Stranger Things 3-5: Terminator - huomionhakuisuuden päivä

16.07.2019 klo 23.30 | Luettu: 2810 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 5
The Flayed


Jos Hopperia ja Winonaa räiskivä aksenttineukku on Terminator-viittaus, niin neukkujen tukikohta menee viittauksena Star Warsiin tai vanhaan sci-fiin, mutta vanha sci-fi viittaa natseihin ja neukkuihin, joten kuka tietää, ehkä Hopperin havaijipaita on viittaus Tikun ja Takun pelastuspartioon, joka viittasi Magnum P.I.:hin. Neukkuja käsitellään hieman eri tyylikeinoin kuin pahuustartunnan saaneita, eli kasvipohjaisia terminaattoreita. Varauduin päästämään äänen (ehkä "iiiii-plöö-höö"), kun vegeterminatorit sulivat ja vaikuttivat tokenevan kuin T-1000, mutta lopputulos olikin örkki.

Tunnelmakuvaus: haukottelin juuri niin että vettä valui silmistä. Muistatko, kun Winona puhui hysteerisenä seinäkoristeilleen ja kalju telekineettinen pikkutyttö putkahti tyhjästä? Nostalgiset viittaukset ovat sarjan juttu, mutta ensimmäisellä kaudella tapahtui paljon sellaista, johon sketsiohjelmat ja meemit pääsivät viittaamaan. Enää ei.

Yksi klikkiotsikko, joka oli liikkeellä jo ennen ensi-iltaa, väitti 3. kauden olevan paras tähän mennessä. Klikkaamatta veikkaan syyn olevan se, että tähän on totuttu ja se on stressitöntä, kun tutut tyypit on paketoitu tiimeihin, joissa puhutaan vuorotellen. Varsinkaan tämän jakson eväillä sarja ei olisi noussut ilmiöksi missään nimessä. Monelle kelpaa parin lauseen erissä etenevät suhteet ja merkityksettömät tappelut ja paukuttelut, mutta jaksossa ei ole mitään, millä mainostaa sarjaa kaverille. Hahmot oppivat katsojan aiemmin oppimia asioita. Paljastuu, että neukut poraavat kuolontähden laserilla hirviövaginaa - yhä, kuten he tekivät 1. jaksossa.

Taso ei romahda, joten mennään kiihkottoman rauhallisesti alaspäin. 3 -> 2½.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Viidestä potentiaali... Emma Stone ja Brad P... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova