Tuorein sisältö

Stranger Things 3-6: 8 tunnin leffa on jumanklavita 8 tunnin leffa

18.07.2019 klo 23.30 | Luettu: 5601 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 6
E Pluribus Unum


Hngh! Puristan ulos positiivisuutta, vaikka suoli tulisi perässä! Neukkuja ja jauhelihahirviötä pakeneminen on dramaattisempaa jakson alussa, kuin se oli viimeksi, hidastelun huipentumana. On jäynää, että kertaalleen voitettu hirviö hakee irvokasta lihallista muotoa, eikä ole pelkkä mälli, vaikka se voi tunkea itsensä postiluukuista pastakastikkeena. Eleven voittaa helposti, mutta hirviöpä kasvaa ja tötteröö-henkinen telepaattijuoni ahdistaa Eleveniä, ennen kuin jakso "päästää otteestaan".

Tunnelmakuvaus: minulla on kaulan sijasta 6 bonusleukaa, toinen silmäni on kiinni ja toinen puoliksi auki, ja huulillani porisee kuplia. Prrllhh... Kausi on tylsä. Käänteitä riittää kuin 100 minuutin leffassa! En tosissani odottanut, että rakastamani hobitti palaisi kuolleista, tai mitään sellaista. Oletin Hopperin ja Winonan kiehnäävän hauskasti ja että nuorten välejä hiertäisi tuntuva konflikti, mutta kausi on (toimintaa ja) seliteltyjen asioiden selittelyä uudestaan ja selittelyn hidastamista henkilökohtaisuuksilla, jotka eivät etene luotettavan rytmikkäästi. Tällä kertaa se Finn Wolfhard, joka tykkää Elevenistä, möläyttää rakastavansa häntä. Muut jähmettyvät sekunniksi - se siitä. Paikalla on Winston Zeddemore, jolla on ongelmia Max-tytön kanssa, ja toinen Finn Wolfhard, joka ilmoitti violetti kolmio päässään tyttöjen olevan ällöjä, mutta he jatkavat taustapahveina.

Hopper pieksi pormestaria, jolla on yhä musta silmä. Nyt neukut pieksevät jätskipoikaa verisesti, mutta kidutusta "kevennetään" toimintakomedioiden hengessä. Kolmatta jaksoa putkeen huutava Hopper vaikuttaa pieksevän neukkua, mutta hassu musiikki soi ja hän kokeileekin psykologista jekkua, joka on ajanhukkaa. Sanopa sitten, onko tyyli mitä sattuu, vai pyrkiikö jakso rakentamaan teemoja vastakkainasettelulla siinä onnistumatta. Se on hienoa vangittujen teinien kannalta, että he ehtivät avautua ja hihitellä huumattuina hengenvaarassa, mutta laajempi totuus on se, että jätskityttö on tarpeeton lisäys ruuhkaiseen sarjaan, eikä luottamus siihen ole kovaa, että tämäkään mihinkään johtaisi.


Keskiarvo 23 jakson jälkeen:


< Jakso 3-5 --- Jakso 3-7 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt loppuu Se pellei... Tom Cruise läpimurto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova