Tuorein sisältö

The Boys, osa 2: tie tuhoutumattoman pervon sydämeen käy minkä kautta?

30.07.2019 klo 22.40 | Luettu: 1175 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 2
Cherry


Näkymätön mies viihtyy naisten vessassa. Hän oli ylimielinen kovistellessaan "poikia", joiden motiivit hän yritti selvittää. Hän kuuluu korruptoituneeseen järjestöön, mutta niin kuuluu viaton Tähtityttökin. The Punisher ei tappaisi näkymätöntä miestä näillä perusteluilla, mutta "pojat" panostavat yritykseen jakson ajan, jotteivät he joutuisi vastuuseen. Samalla heidät romantisoidaan: pojat ovat karismaattisia sarjamurhaajia käytännön syistä, nyyh vaan.

Näistä syistä ikäraja ansaitsee olla korkea. Tietenkään terve 14-vuotias ei tarvitse holhousta ja sarja pitäisi tosiasiassa kieltää nelikymppisiltä kytiltä, joilla on The Punisher -tatuointi, mutta naiivisti ajateltuna täysi-ikäiset ymmärtävät sarjan olevan psykopaattitesti, joka pistää pahan pahaa vastaan ja yllyttää samaistumaan puolellasi olevaan pahaan. Ollakseen provosoivaksi mainostettu sarja, joka käyttää jakson häkkiin lukitun alastoman miehen teloittamiseen, kuvasto on kevyttä. Luke Cage -jakso oli ravistelevampi, kun timantti-ihomies kärsi sisäisistä vammoista. Ensimmäisten jaksojen karuimmat hetket ovat reaktion väärtejä, koska niillä ei mässäillä potentiaaliin nähden. Jos perse on järkyttävin asia, johon ihmissuhdedraama aikoo syyllistyä, sivupersettä sopii vilauttaa, mutta on järjetöntä - ja yleistä - pelata pääperse jo hahmoesittelyssä.

Sivujuonissa motiivit selkeytyvät. Kovin juonija lienee supersankareiden firman pomo, joka manipuloi poliitikkoja mm. luovalla Mystique-tempauksella. Terrori-iskun suorittanut Teräsmies-klooni vaikuttaa tässä vaiheessa psykoottiselta lellipennulta, joka hymyilee niin kauan kuin hänelle hymyillään. Siinä on melkein MacGyver-meininkiä, kun "pojat" joutuvat harhauttamaan häntä, nujerretunkin supersankarin tuottaessa ongelmia.

Black Noir (suomeksi "Musta Musta") ei puhu puhuteltaessa. Jos hän ei tee koskaan mitään, hän on vitsi, josta nautin kasvavissa määrin, sikamakeiden kokovartalonaamioitujen tuppisuiden ollessa lajityypin syöpä.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1 --- Jakso 3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Painifani arvaa, mis... Irtoaako tällä esity... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


202


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova