Tuorein sisältö

Rammstein kuulostaa upealta myös omituisesti tulkittuna

14.08.2019 klo 12.30 | Luettu: 1731 kertaa | Teksti: Toimitus


Rammstein takoi metallia ja loitsi Tampereella upean sirkusesityksen, kuten V2.fi:n keikkajutusta voi lukea Rammsteinin musiikista voi nauttia muillakin tavoilla, sillä yhtyeen materiaalia on tulkittu myös astetta erikoisemmilla välineillä.

Commodore 64 oli 1980-luvun alussa ensimmäinen kotitietokone, jonka äänipiiri salli monipuoliset, värikkäät ja edelleen hyvältä kuulostavat digitaaliset musiikit ja ääniefektit. Koneen ytimessä oli ainutlaatuinen SID-äänipiiri, joka oli itse asiassa yhdelle piirille luotu syntetisaattori. SID-kappaleet istuvat nykytermein kutsuttuna CHIP-musiikin piiriin, mutta ovat hyvän muusikon käsissä ehdottomasti parhaimmasta CHIP-päästä. Moni säveltää SIDille musiikkia edelleenkin, minkä myötä saimmekin nauttia tästä Noplanin kasibittishengessä rakentamasta Commodore 64 -musiikkivideosta ja Deutschland-kappaleen SID-versioinnista. Kolme kanavaa meitä kaikkia hallitsee:

Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=3VReIuv1GFo

Toinen Noplanin 8-bittinen Rammstein-cover on kappaleesta Diamant:

Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=30yukxy_L6c

Suomalainen demoscene-artisti Basscadet puolestaan esiintyi viime viikolla tamperelaisella Vastavirta-klubilla ja tulkitsi Rammsteinin Engel-kappaleen hämmentävällä theremin-soittimellaan. Theremin on vuonna 1919 luotu elektroninen soitin, jota soitetaan liikuttamalla käsiä ilmassa laitteen antennien läheisyydessä. Muusikko ei siis lainkaan kosketa instrumenttiaan. Basscadet laulaa tulkinnassaan sekä Engelin mies- että naisvokaalit.

Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=VZQll6-NRfA

Venäläinen kansanmusiikkiorkesteri Russian Style Folkestra taasen vetäisi Du Riechst So Gut -kappaleesta hienon ja menevän tulkinnan perinteisillä venäläisillä akustisilla soittimilla, kuten balalaikoilla, haitarilla ja sahalla:

Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=VJboSby7nW0

Theremin-soitin

Lue myös juttumme Rammsteinin orgastisesta keikasta Tampereella:
https://www.v2.fi/artikkelit/viihde/2551/Rammstein-Lindemann-tuli-kasvoilleni-ja-nautin-siita/

V2.fi | Toimitus
< Doom Patrol, osa 15:... Vahvasti vaihtoehtoi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova