Tuorein sisältö

Doom Patrol, osa 15: kausi päättyy liki historialliseen saavutukseen

13.08.2019 klo 23.55 | Luettu: 4436 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 15
Ezekiel Patrol


Pari faktaa. Minulla oli huono päivä. En jaksanut keskittyä mihinkään. Tämä jakso on niin uskomatonta saastaa jopa sarjan pahimpiin hetkiin verrattuna, että piristyin. Oli pakko seurata tätä tyynesti ja yksityiskohtia tarkistaen, jotta tunsin olevani järjissäni.

Tiedemies hyysäsi outoja sankareita vuosikymmeniä. Takaumassa hän rakastui apinaan, joten hän välittää friikeistä, toisin kuin normaaliuden virasto. Tai no. Roiston pakottamana tiedemies tunnusti luoneensa sankarit. Nyt sankareilla kiehahtaa sen sijaan, että he vaatisivat selitystä. Pompitaan satunnaisiin takaumiin ja lähitulevaisuuteen ja fantasioihin ja kohtaukseen, jossa voittoa juhliva roisto istuu pytyllä ja lukee arvostelua, jonka mukaan tv-sarja Doom Patrol on roskaa. Edellisen jakson loppumetreillä roiston luoman hallusinaation jälkeinen elämä paljastui uudeksi hallusinaatioksi, joten ymmärtääkseni katsoja on pudonnut kärryiltä, mikäli katsoja EI tunne pudonneensa kärryiltä. Niin ovelaa (?)!!1

Kun et yritäkään ymmärtää, millä todellisuudentasolla sarja kulkee, on helppo poimia se perusasia, että sankarit välittävät toisistaan yhä. Tiedemies teki tuhmia, koska hän etsi pitkää elämää, jotta hän voisi elää pidempään kuin vaarallinen tyttärensä. Onko tytär mainittu? Sarjan Wiki sanoo ei. Mutta mitä?! Roisto päättää jatkaa kostoa, joten hän vangitsee kohtausten välissä tyttären ja itsetietoisen homokadun maalaukseen, ja joskus 10 jaksoa sitten vilahtaneista ötököistä tulee Godzilloja, ja-...

Loppupuolella rotan syömä Robotman ryömii "putkessa". Robotman sanoo, ettei hän ansaitse tätä paskaa. Jos hän tulisi ulos rotan perseestä, mutta päätyisi torakan suuhun, koska torakka nuolee rotan persettä seksuaalisesti, jakso olisi kiistattomasti maailmanhistorian huonoin. Sen sijaan Robotman päätyy torakan suuhun, koska torakka ja rotta suorittavat kielisuudelman. Meh.

Jakso jättää tapahtumien väliin ja hahmojen motiiveihin ja mielentiloihin jättiläismäisiä aukkoja. Taso lähentelee sitä Simpsonit-vitsiä, jossa "Fallout Boy" luisti leffaroolista ja leffa piti parsia kokoon siten, että Radioactive Man ja Fallout Boy valmistautuvat taisteluun nahkabarbaareita vastaan, mutta mätkivätkin avaruusmatoja. En edes kehtaa valittaa siitä, miten moni asia räikeästi ylipitkällä kaudella oli ajanhukkaa.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Osa 14 --- Kausi 2 >

Katsottu: HBO Nordic


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Katsomalla Viiden jä... Rammstein kuulostaa ... >

Keskustelut (3 viestiä)

qwertypro

14.08.2019 klo 08.42

Ja seuraavaksi Netflixin Dark tulille
lainaa
KingKong69

14.08.2019 klo 12.02 2 tykkää tästä

Mainio sarja! Kaikki eivät sarjan outoutta ymmärrä. Suosittelen seuraavaksi Sense8 tai vaikka The Last Kingdom.
lainaa
Jepsjeps

15.08.2019 klo 07.21 2 tykkää tästä

Suosittelen, että Jari keskittyy vastedes katsomaan vaikka salkkareita jos monimutkaisuus ja kärryiltä tippuminen tuottaa ongelmia. Tiedostan kyllä hyvin, että tämänkaltainen sarja ei ole kaikille, mutta näitä arvosteluja on ollut kyllä tuskaa lukea.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova